© 2010–2022 Millas Mat

Modenasalat med sitron- og hvitløkskylling

italienske smaker i en bolle

En virkelig god og vellagret flaske balsamico er noe å bruke litt ekstra penger på. Velg en som er seig som tynn sirup og som er lagret i minst ti år. Da snakker vi om skikkelige saker så her får den toppe en virkelig lekker pastasalat. Hemmeligheten bak den gode kyllingen er å legge hele hvitløksfedd i pannen med skallet på så de smaksetter kjøttet under steking sammen med frisk sitron.

Ingredienser

passende porsjon til tre:

to kyllingbrystfileter

havsalt og sort pepper etter smak

litt friskt revet sitronskall

saften av en halv sitron

to fedd hvitløk med skallet på

smør og litt nøytral olje til steking

——

200 gr liten pasta

fire til seks finhakkede soltørkede tomater (tapastomater er ekstra godt)

en halv finhakket rød paprika

en liten pose babyleaf

greske kalamateoliven uten sten

en håndfull cherrytomater delt i to

50 gr gresk fetaost i små terninger

en liten håndfull frisk finhakket persille

tre skiver røkt skinke eller spekeskinke

to til tre spiseskjeer av din beste e.v. olivenolje

vellagret balsamicoeddik

Sett over en romslig kjele med vann til pastaen og bank ut kyllingen mellom to ark plastfolie så den blir jevnt og tynn. Krydre den gdt med salt og pepper og riv over litt sitronskall. Sett en panne på noe over medium varme og tilsett smør og olje, legg i hvitløksfeddene og legg deretter i kyllingen. Stek den pent brun på hver side og reguler varmen om nødvendig. Når kyllingen er gjennomstekt trekker du pannen av varmen og klemmer over frisk sitronsaft. La deretter kyllingen hvile i pannen.

Finn frem en romslig salatbolle og skjær opp soltørkede tomater i tynne strimler, legg disse over i bollen etterfulgt av delte cherrytomater, paprika og oliven. Miks inn den kokte pastaen sammen med olivenolje og litt ekstra salt og pepper. Når pastaen er noe nedkjølt mikser du inn kyllingen i strimler sammen med skinken og vender tilslutt inn babyleaf og persille. Legg fetaosten å toppen og sett basamicoflasken på bordet så er det klart til servering.

Server gjerne salaten med godt brød til.