© 2010–2019 Millas Mat

Millas egen middelhavssalat

På sommerens aller varmeste dager kan det være en utfordring for mange å finne ut hva de skal lage til middag, man kan bli lei av grønn salat og grillmat. Da er denne egenkomponerte pastasalaten et fint alternativ siden den er en mellomting mellom en vanlig pastarett og en salat. Den kan spises helt avkjølt, men jeg synes den er aller best lun da smakene kommer bedre frem.

Millas egen middelhavssalat

Ingredienser

Nok til to til tre personer:

250 g tykk pasta, f.eks. skjell, rigatoni e.l.

1 stor kyllingfilet

havsalt og sort pepper etter smak

nøytral olje til steking

4 finhakkede soltørkede tomater

10 sorte oliven, delt i to

10 cherrytomater, delt i to

1 grønn squash

4 skiver vellagret spekeskinke, i tynne strimler

friske basilikumblader

1/2–2 spiseskjeer grønn pesto

----

3 spiseskjeer e.v. olivenolje

2 spiseskjeer vellagret balsamicoeddik

havsalt og sort pepper etter smak

1 spiseskje ekte lønnesirup

revet parmesan og ristede pinjekjerner, om ønskelig

Sett på en romslig kjele med vann til pastaen, sett et dørslag i vasken og finn frem en stor miksebolle. Sett en panne på medium varme, tilsett olje, og gjerne litt smør for god smak, legg kyllingen i med brystsiden ned, krydre med salt og pepper, og la den få ligge i ro i omlag fem minutter. Snu den og krydre den andre siden med salt og pepper.

Mens kyllingen steker kutter du topp og bunn av squashen og skjærer den i to på langs, skjær hver del på langs, så du får fire avlange stykker. kutt disse i skiver på en centimeter tykkelse. Legg dem til side på en tallerken. Ha havsalt i pastavannet når det koker, og tilsett pastaen, husk å sjekke koketiden og røre i pastaen innimellom.

Finhakk de soltørkede tomatene, del oliven i to og klipp opp spekeskinken. Finn frem en liten bolle og pisk sammen olivenolje, balsamico, havsalt, pepper og lønnesirup. Husk å sjekke kyllingen og pastaen jevnlig. Når kyllingen er er gjennomstekt, legg den over på en tallerken og la den få hvile. Når pastaen er klar, heller du den over i dørslaget og deretter over i miksebollen. Hell deretter over oljedressingen og miks den godt inn så pastaen blir smurt og ikke klistrer seg sammen. Dette er viktig å få gjort med en gang. Tilsett også soltørkede tomater, oliven og spekeskinke, og vend det godt inn.

Når kyllingen er ute av pannen tilsetter du litt mer olje og har i squash. Denne skal steke til den får små, gylne flekker, så husk å regulere varmen. Mens squashen steker deler du cherrytomater i to og plukker av noen fine blader med basilikum. Når squashen er ferdig, saltes og peppres den, hell av overflødig stekefett før du har den oppi bollen. Kutt kyllingfileten i små terninger og vend den inn i pastaen sammen med pestoen. Smak til med havsalt og pepper om nødvendig.

Anrett salaten i dype boller, pynt med basilikumblader og dryss på parmesan og ristede pinjekjerner om du ønsker det. Spander også gjerne noen krutonger hvis du liker det eksra sprøtt.