© 2010–2022 Millas Mat

Middelhavets egen kyllingsalat

litt herfra og litt derfra

Dette er en deilig salat jeg leste om i en dansk bok for flere år siden. Boken som jeg i skrivende stund ikke husker navnet på lå på en støvete bokhylle og var uten omslag. Man kan trygt si den bar preg av å ha vært lest mange ganger og typisk nok er det denne salaten jeg husker. Hvor mye av det tradisjonelle middelhavskjøkkenet som er i denne oppskriften kan diskuteres men det blir supergodt - og hvis du vil kan du gjerne steke kikertene litt i pannen sammen med paprikaen og litt spansk pimenton for ekstra smak.

Ingredienser


en generøs porsjon for to:

en stor kyllingfilet, grillet og delt i tynne skiver

250 gr mikset grønn salat, gjerne hjertesalat, babyleaf og ruccola

litt skavet parmesan

to spiseskjeer revet Pecorino Romano

en boks (400 gr) kikerter, skylt og avrent

en håndfull cherrytomater, delt

gode sorte oliven, delt

en slangeagurk i små terninger

paprika i tynne staver, bland gjerne flere farger

----

vinaigrette:

to spiseskjeer e.v. olivenolje

tre spiseskjeer friskpresset sitronsaft

oregano etter smak

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje akasiehonning

Stek paprikaen lett i litt olivenolje og krydre med havsalt og pepper. Grill kyllingen med olivenolje, havsalt og pepper og la den avkjøles litt før du skjærer den i tynne skiver. Skyll kikertene under rikelig med kaldt vann og la de renne godt av seg i et dørslag.

Vask og kutt opp alle grønnsakene. Miks inn mesteparten av vinaigretten med salaten. Del agurken på langs og skrap ut kjernen med en teskje. Del den deretter opp i terninger. Anrett salaten slik du ønsker det i en bolle eller på et fat men legg av noen cherrytomater og oliven til å ha på toppen sammen med litt av parmesanen og resten av vinaigretten. La salaten trekke i noen minutter før servering.