Mexicansk kyllingsalat med bønnesalsa og bakt søtpotet

stikk gaffelen nedi

Denne salaten mistenker jeg ikke er det spor mexicansk men heller en amerikansk komposisjon som så mye annen mexicansk mat vi europeere liker å spise. Dette er en mettende salat som fungerer godt til middag siden den inneholder grønnsaker, bønner, kjøtt og søtpotet servert med en frisk avocadodressing med smak av rømme og lime.

Ingredienser

dressing:

en moden avocado

en dl lettrømme

tre spiseskjeer limejuice

et fedd hvitløk

en teskje havsalt og sort pepper etter smak

----

bønnesalsa:

en boks (400 gr) sorte bønner

to tomater, grovhakket

en teskje havsalt

ca. 50 gr syltede jalapenos, finhakket

en spiseskje limejuice

frisk hakket koriander

----

salaten:

en kvart finsnittet sommerkål

to grillede kyllngbryst, revet opp

havsalt og pepper til kyllingen

nøytral olje til steking

en søtpotet i store terninger, ovnsbakte

vanlig olivenolje, havsalt og pepper til poteten

to finsnittede vårløk

frisk hakket koriander

Begynn med å kutte søtpoteten i terninger, vend de i litt olivenolje og krydre med havsalt og pepper. Bak de møre ved 200 °C i ca. femten minutter. Sjekk at de er klare før de tas ut og la de avkjøles på stekebrettet.

Gni inn kyllingen med olje, havsalt, pepper og krydder og stek den gyllen i pannen. Etterstek de i ovnen til kjernetemp. ligger på 69-70 °C og bruk et steketermometer. La kyllingen avkjøles.

Ha alle ingrediensene til dressingen i en liten blender og kjør det sammen til den er glatt og kremete. Smak til med havsalt og pepper, ha den over på en flaske og sett den kaldt inntil servering.

Skyll bønnene godt under rennende kaldt vann og ha de over i en passende bolle. Tilsett alle de øvrige ingrediensene og miks det hele godt med en spiseskje. La den trekke på kjøkkenbenken mens du lager ferdig salaten.

Finsnitt sommerkålen og spre den utover på et fat. Fordel opprevet kylling, bakt søtpotet, vårløk og hakket koriander over og fordel bønnesalsaen på toppen i små hauger. Topp med dressingen og server straks.