© 2010–2020 Millas Mat

Mario Batalis marinerte pastasalat med kylling

konsentert italiensk smak

Denne salaten er et resultat av ganske mye research fra min side for jeg fant den via et elendig YouTube-klipp der en person hadde filmet Mario direkte fra tv-skjermen, noe som aldri gir et godt resultat. Attpåtil ble klippet kuttet midt i oppskriften. Men jeg klarte å gjenskape retten til slutt og dette er Middelhavet på et fat folkens, det er bare å stikke gaffelen nedi.

Mario Batalis marinerte pastasalat med kylling

Ingredienser

salat for to som en hovedrett:

250 gr mini-penne eller pennette

to spiseskjeer e.v. olivenolje

en liten håndfull friske basilikumblader

en spiseskje friske oreganoblader

100-125 gr cherrytomater

sorte oliven etter smak

to finsnittede vårløk

100 gr baby ruccola

to finhakkede kyllingfileter

havsalt og sort pepper etter smak

en håndfull ristede pinjekjerner

——

dressing:

tre finhakkede soltørkede tomater

en spiseskje tomatpure

halvannen spiseskje hvitvinseddik

ett fedd revet hvitløk

en halv dl e.v. olivenolje

Sett over en romslig kjele med vann til pastaen og rist pinjekjernene i en tørr panne. Ta de ut og ha de over i en liten bolle. Hell olivenolje i den samme pannen og stek det hakkede kyllingkjøttet helt ferdig.

Finn frem en liten bolle og pisk sammen alle ingrediensene til dressingen og sett den til side. Begynn og skjære opp tomatene og legg de over i salatbollen sammen med delte oliven. Ha deretter over kyllingen og den ferdigkokte pastaen. Hell over dressingen og gi alt en lett miks så pastaen blir smurt og ikke klistrer seg sammen. Tilsett et par spiseskjeer ekstra olivenolje og dryss på litt salt og pepper. Miks igjen og la salaten trekke i et kvarters tid. Rett før servering mikser du inn renset ruccola, vårløk og krydderurter og drysser på pinjekjernene. Miks alt lett sammen og server.