Mario Batali middelhavs-marinerte pastasalat

konsentert italiensk smak

Denne salaten er et resultat av ganske mye research fra min side for jeg fant den via et elendig YouTube-klipp der en person hadde filmet Mario direkte fra tv-skjermen, noe som aldri gir et godt resultat. Attpåtil ble klippet kuttet midt i oppskriften. Men jeg klarte å gjenskape retten til slutt og dette er Middelhavet på et fat folkens, det er bare å stikke gaffelen nedi og nyte. Det som gjør denne salaten så god er at man her mikser varm pasta og oljebasert dressing og deretter lar den avkjøle seg litt. Pastaen suger til seg hver minste dråpe av smak og blir ikke tørr- bare meget saftig og god.

Ingredienser

salat for tre til fire som en hovedrett:

250 gr pennette eller fusili

to spiseskjeer e.v. olivenolje til smøring av pastaen

en liten håndfull friske basilikumblader

en spiseskje friske oreganoblader eller tilsett en teskje tørket i dressingen

en god håndfull cherrytomater, delt

sorte oliven etter smak, delt

to finsnittede vårløk

100 gr ruccola, vasket og tørket

to stekte og finhakkede kyllingfileter, krydret med havsalt og pepper

en håndfull ristede pinjekjerner

----

dressing:

tre finhakkede soltørkede tomater

en spiseskje tomatpuré

halvannen spiseskje hvitvinseddik

ett fedd revet hvitløk

en halv dl e.v. olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

Fremgangsmåte

Sett over en romslig kjele med vann til pastaen og rist pinjekjernene i en tørr panne. Ta de ut og ha de over i en liten bolle. Hell olivenolje i den samme pannen og stek det hakkede kyllingkjøttet helt ferdig.

Finn frem en liten bolle og pisk sammen alle ingrediensene til dressingen og sett den til side. Begynn og skjære opp tomatene og legg de over i salatbollen sammen med delte oliven. Ha deretter over kyllingen og den ferdigkokte pastaen. Hell over dressingen og gi alt en lett miks så pastaen blir smurt og ikke klistrer seg sammen. Tilsett et par spiseskjeer ekstra olivenolje og dryss på litt havsalt og pepper. Miks igjen og la salaten trekke i et kvarters tid.

Rett før servering mikser du inn ruccola, vårløk og krydderurter og drysser på pinjekjernene. Miks alt lett sammen og server.