© 2010–2022 Millas Mat

Lyonnaisesalat

med posjert egg

Franskmenn elsker sine salater, og på varme sommerdager er de perfekte som lunsj eller en lett middag. Her følger en oppskrift på en skikkelig godbit med sprøtt bacon, deilig Dijondressing og posjerte egg. Denne salaten har store likheter med Cæsarsalat, men er allikevel litt annerledes. Franskmenn er flinke til å gi maten sin en egen liten twist.

Ingredienser

et hode frisee, hjerte- eller romanosalat

to posjerte egg

150 gr bacon

en halv spiseskje smør

en halv halvstekt baguette

et fedd hvitløk

en spiseskje vanlig olivenolje

en spiseskje finhakket gressløk

——

fransk dressing:

en halv spiseskje Dijonsennep

en spiseskje hvitvinseddik

en eggeplomme

en dl solsikkeolje

en kvart dl vann

salt og pepper

Rens salaten og legg den i isvann i ca. tjue minutter for å gjøre den ekstra sprø. Posjer eggene etter denne fremgangsmåten.

Skjær baconet i grove terninger og stek de lysebrune i smør. Skjær opp baguetten i terninger og stek de gylne og sprø i baconfettet i pannen. For å lage dressingen og pisker du sennepen sammen med eddik og eggeplommen i en liten bolle. Hell i oljen i en tynn stråle under kontinuerlig pisking og tynn den så ut med litt vann.

Slyng alt vannet ut av salaten og riv den i grove strimler, vend salaten i dressingen og legg den på et fat, følg på med bacon og brødterninger og legg de posjerte eggene forsiktig på toppen med litt havsalt. Dryss over finhakket gressløk og server.