© 2010–2022 Millas Mat

Lun peruansk chilikyllingsalat med quinoa

latinamerikansk salat

Det peruanske kjøkkenet er ikke særlig kjent i Norge men quinoa har etterhvert blitt en kjent ingrediens på mange norske middagsbord. Quinoa er egentlig frø- ikke en kornsort som man kan bruke i stedet for pasta, poteter eller ris. Den er glutenfri, god på smak og svært sunn. For inkaene var den hellig og den har vært en viktig kilde til næring blant folk i Andesfjellene så lenge det har vært mennesker der. I denne salaten kombinerer jeg noen klassiske latinamerikanske ingredienser som chili, mais og avocado og komponerer en lun salat. Jeg liker også å toppe dette med smuldret fetaost som jo er en gresk ingrediens men hva er galt med å være en liten kosmopolitt på kjøkkenet?!

Ingredienser

salat for to:

50-75 gr ukokt quinoa

100 gr frosne eller hermatiske maiskorn

en spiseskje solsikkeolje og litt smør til steking av kyllingen

100 gr cherrytomater

en god håndfull frisk grovhakket koriander

to finsnittede vårløk

saft og skall av en lime

en halv til en finhakket rød chili med frø

en til to modne avocado

to kyllingbrystfileter

en halv teskje paprikapulver

havsalt og sort pepper etter smak

smuldret fetaost til garnering

Kok quinoaen etter anvisning på pakken og sett en panne på middels varme. Gni inn kyllingen med sort pepper og paprka og smelt en spiseskje smør i pannen sammen med oljen. Gi kyllingen en fin stekeskorpe på begge sider og legg den over i en ildfast form. Bruk steketermometer som du stikker inni den tykkeste delen på fileten og stek den ferdig i ovnen ved 180 °C inntil kjernetemp når 68 °C, Da er kyllingen perfekt stekt.

Mens kyllingen og quinoaen blir ferdige hakker du koriander og chili og skiver opp avocadoen som du pensler med limejuice og drysser med litt havsalt. Del opp hver tomat i fire båter og finsnitt vårløken. Rist maiskornene gylne i en tørr panne.

Finn frem to store tallerkener og spre quinoaen litt utover på hver tallerken. Fordel alle grønnsakene over samt maisen og skjær opp hver kyllingfilet i en vifteform. Avslutt med chili, koriander, fetaost og limeskall og kvern over litt sort pepper og litt mer havsalt om du vil. Serveres straks.