Rød linsesalat fra Valletta

en maltesisk salat

Dette er en enkel og nydelig salat fra Malta som gjerne serveres sammen med grillet kylling, hummus og pitabrød. Den fungerer også kjempegodt til grillet hvit fisk og er en typisk sommersalat med grillet paprika og god smak av frisk sitron i dressingen. Det maltesiske kjøkken baserer seg både på italiensk og arabiske mattradisjoner og deres cucina poverta (den fattige manns kjøkken) er basert på filosofien om å få mye smak ut av få og enkle ingredienser.

Ingredienser

salat for to:

en stor rød paprika, grillet

en stor gul paprika, grillet

250 gr røde linser, kokt

en finhakket rødløk eller salatløk

en finhakket slangeagurk

----

sitrondressing:

en dl e.v. olivenolje

to spiseskjeer friskpresset sitronsaft

en teskje malt spisskumin

to fedd knust og finhakket hvitløk

havsalt og sort pepper etter smak

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 250 °C og sett på grillen. Smør en stekeplate med litt olje.

Skjær toppen av paprikaene og fjern kjernehus og alle frøene. Skjær paprikaene i store flate stykker og sett den under grillen til de blir svarte i skinnet. Ta de ut, legg et stykke plastfolie over dem og la de avkjøle seg. Når de er lunkne kan du bare dra av det brente skinnet med fingrene. Skjær de i tynne strimler.

Kok linsene i omlag ti minutter, pass på at de ikke blir overkokte og la de dampe godt av seg. Bland paprika, linser og finhakket løk i en stor salatbolle. Pisk sammen alle ingrediensene til dressingen og hell den over salaten i en tynn stråle og vend den forsiktig inn med to spiseskjeer.

Dekk bollen med et stykke plastfilm og la den hvile i kjøleskapet i omlag tre timer. Skjær opp agurk i biter eller bruk et juliennejern og server salaten romtemperert.