© 2010–2020 Millas Mat

Linsesalat fra Valletta

maltesisk salat

Dette er en enkel og nydelig salat fra Malta som kan nyes med litt tzatziki og myke pitabrød, eller som tilbehør til grillet fisk eller kylling. Husk å lage den i god tid da den må få noen timer til å trekke før servering. Jeg synes også det kan være riktig godt med hummus til.

Ingredienser

en stor rød paprika

en stor gul paprika

250 gr røde linser

en finhakket rødløk eller salatløk

en finhakket slangeagurk

——

dressing:

en dl e.v. olivenolje

to spiseskjeer friskpresset sitronsaft

en teskje malt spisskumin

to fedd knust hvitløk

havsalt og sort pepper etter smak

Sett ovnen på 250 °C og sett på grillen. Smør en bakeplate med litt olje.

Skjær toppen av paprikaene og fjern kjernehus og alle frøene. Skjær paprikaene i store flate stykker og sett den under grillen til de blir svarte i skinnet. Ta de ut, legg et stykke plastfolie over dem og la de avkjøle seg. Når de er lunkne kan du bare dra av det brente skinnet med fingrene. Skjær de i tynne strimler.

Kok linsene i ca. 10 minutter, pass på at de ikke blir overkokte og la de dampe godt av seg. Bland paprika, linser og finhakket løk i en stor salatbolle. Pisk sammen alle ingrediensene til dressingen og hell den over salaten i en tynn stråle og vend den forsiktig inn med to spiseskjeer.

Dekk bollen med et stykke plastfilm og la den hvile i kjøleskapet i ca. 3-4 timer. Skjær opp agurk i biter eller bruk et juliennejern og server salaten romtemperert.