© 2010–2022 Millas Mat

Laksesalat med bakte rotfrukter og feta

på tampen av sommeren

På årets siste sommerdag tok vi i bruk høstens ferske rotfrukter og laget en deilig salat med laks. Baking av grønnsaker i ovnen er noe jeg gjør jevnlig i løpet av høst- og vinterhalvåret siden det smaker så uendelig mye bedre enn bare å koke dem. De er også veldig allsidige og kan spises alene eller med ulike typer fisk eller kjøtt. Denne komposisjonen er min egen og er en absolutt favoritt siden jeg alltid er på jakt etter nye og smakfulle fiskemåltider. Du kan gjerne bytte ut eller legge til flere grønnsaker. Paprika er veldig godt.

Ingredienser

salat for tre:

en medium stor søtpotet

fire medium store gulrøtter, kuttet i skiver

en liten kålrot, kuttet i terninger

en rødløk i båter

en liten sellerirot, kuttet i terninger

250 gr fersk forvellet spinat

300 gr fersk laks

75 gr feta, smuldret

en håndfull frisk grovhakket bladpersille

vanlig olivenolje til smøring og steking

havsalt og sort pepper etter smak

Kutt rotgrønnsakene i terninger og del løken i båter. Miks inn nok olivenolje til at alle grønnsakene blir smurt og spre de utover på en stekeplate dekket med bakepapir. Bak de i mellom 30-45 minutter ved 200 °C inntil de er møre. Gni inn søtpoteten med olje og bak den hel. Smak til de bakte grønnsakene med havsalt og pepper når de kommer ut av ovnen.

Forvell spinaten og tørk den godt i et rent kjøkkenhåndkle. Miks sammen bakte rotfrukter, terninger av søtpotet og spinat i en romslig bolle. Krydre laksen med havsalt og pepper og stek den gyllen i en panne med litt smør. Flak den opp med en gaffel og legge den på toppen av salaten sammen med feta og avslutt med et godt dryss persille.