© 2010–2022 Millas Mat

Gresk laks og fetasalat med sitron

summer by the sea

Denne salaten er inspirert av en klassisk gresk salat. Jeg er alltid ute etter nye måter å servere fisk på og denne salaten er enkel både enkel å lage og veldig god på smak. Du kan godt erstatte laksen med ørret og erstatte pastaen med mer salat om du skal servere den som en middagsrett. Vil du ha brød til er greske pita helt perfekt. Sitronpepper er et nydelig krydder til fisk og er svært anvendelig til all mat du ønsker å gi en frisk smak.

Ingredienser

150 gr ruccolasalat

to gode håndfuller cherrytomater, friske eller ovnsbakte*

500 gr økologisk laks

havsalt og sitronpepper etter smak

100 gr fetaost i terninger eller smuldret

150 gr penne eller annen rørpasta

en halv rødløk i tynne ringer

en halv slangeagurk i tynne skiver

en avocado i terninger

grønne og sorte oliven etter smak

en liten håndfull ristede pinjekjerner

tynne sitronskiver til garnering

----

sitron-vinaigrette:

tre spiseskjeer e.v. olivenolje

tre spiseskjeer friskpresset sitronsaft

en teskje tørket oregano

havsalt og sort pepper etter smak

Kok pastaen og la den renne godt av seg i et dørslag så den avkjøles. Pisk sammen ingrediensene til vinaigretten og smak den til med havsalt og pepper. Rør inn en spiseskje av vinaigretten i pastaen så den ikke klistrer seg sammen. Vask ruccola i iskaldt vann og tørk den gjerne i en spinner så den blir sprø og fin. Del cherrytomatene i to.

Krydre laksen med sitronpepper og stek den på like over middels varme i litt olivenolje. La den avkjøle seg litt. Fjern skinnet og det brungrå belegget på undersiden da dette har en bitter smak og bruk en gaffel til å flake den opp i store biter.

Anrett ruccola i bunnen av et stort fat sammen med pastaen og miks lett, legg på terninger av feta, avocado, oliven og den avkjølte laksen i grove biter. Hell over dressingen og miks alt lett sammen. Legg på tomater, løk og agurken til slutt og dryss på noen ristede pinjekjerner. Garner med sitron rett før servering.

*Legg tomatene hele i en liten ildfast form med noen dråper olivenolje og havsalt. Gi de ti minutter i ovnen ved 225 °C.