© 2010–2020 Millas Mat

Laks og fetaostsalat

sommer ved sjøen

Denne salaten er delvis min egen og delvis fra magasinet Good Food. Jeg er alltid ute etter nye måter å servere fisk på og denne lunkne salaten er enkel å lage og veldig god på smak. Du kan godt erstatte laksen med ørret og droppe pastaen om du ønsker mindre karbohydrater.

Laks og fetaostsalat

Ingredienser

150 gr ruccolasalat

to til femten cherry- eller perletomater

to ferske laksefileter

sitronpepper

75 gr fetaost i terninger

100 gr makaroni eller annen rørpasta

slangeagurk i biter

ristede pinjekjerner

——

dressing:

tre spiseskjeer e.v. olivenolje

tre spiseskjeer friskpresset sitronsaft

havsalt og sort pepper etter smak

Kok pastaen og la den renne godt av seg i et dørslag så den avkjøles. Rør inn en spiseskje olivenolje så den ikke klistrer seg sammen. Krydre lett med salt og pepper. Vask ruccolasalaten i iskaldt vann så den blir sprø og fin og del cherrytomatene i to. Pisk sammen ingrediensene til dressingen og smak den til med salt og pepper.

Krydre laksen med sitronpepper og stek den på like over middels varme i litt olje. La den avkjøle seg litt og bruk en gaffel til å flake den opp i store biter.

Anrett ruccolaen i bunnen av et stort fat sammen med pastaen og legg på terninger av fetaost og den avkjølte laksen. Hell over dressingen og miks alt lett sammen. Legg på tomatene og agurken til slutt og dryss på noen ristede pinjekjerner.