© 2010–2021 Millas Mat

Krydret kyllingsalat med lune crispy kikerter

lett inspirert fra Midtøstens kjøkken

Dette er en egenkomponert salat som kombinerer kylling og noe annet som jeg er veldig glad i, nemlig kikerter. Kikerter på boks er noe jeg alltid pleier å ha i skapet da det er base for mange vegetarretter. De er rike på proteiner, de metter godt og er supersunne. Når du som her gir dem en runde i stekepanna, med litt olje og krydder, får de enda bedre smak. Om du ønsker, og har tid, kan du selvfølgelig bløtlegge og koke kikertene selv. Denne salaten passer både som lunsj og middag. Her har jeg også toppet salaten med avocado.

Ingredienser

to kyllingbrystfileter

vanlig olivenolje til steking

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje hot paprika (pimenton)

en teskje grillkrydder

----

en boks (400 gr.) kikerter

ett hode crispisalat eller romano

en håndfull cherrytomater, delt i to

en kvart slangeagurk u/kjerne i terninger

en håndfull hakket bladpersille

ristede pinjekjerner eller pistasjnøtter

----

en spiseskje e.v. olivenolje

frisk sitronsaft etter smak

en spisjeskje 100 % lønnesirup

havsalt og sort pepper etter smak

Varm olivenolje i en panne og bank kyllingfiletene flate med en klubbe, så de får jevn tykkelse. Dette gjør de lettere å steke. Krydre filetene godt med havsalt, pepper, paprika og grillkrydder og legg de over i pannen. La de få omlag fem til syv minutter på hver side. Etterstek filetene på lav varme til de er helt gjennomstekt. La de avkjøle seg på en tallerken, og del de deretter inn i små terninger.

I den samme pannen varmer du opp litt mer olje, og tilsetter godt avrente kikerter. Krydre også disse med havsalt, pepper, paprika og grillkrydder og da de steke seg lett gylne på medium varme. La de avkjøle seg i pannen. Finn frem et stort fat og riv opp salaten. Tilsett cherrytomater, persille og agurk. Ha alt over på fatet sammen med kylling og kikerter.

Pisk sammen alle igrediensene til vinaigretten og smak til med mer sitron eller lønnesirup, så du får rett balanse. Hell vinaigretten over salaten og gi alt en lett miks. Topp med pinjekjerner og server salaten lun.