© 2010–2021 Millas Mat

Kinesisk hipster-råkostsalat med kylling, crispy nudler og hoisindressing med sesam

en salat jeg virkelig elsker

Jeg er ganske overbevist om at du ikke finner denne salaten i Kina, men jeg vet at du finner komposisjoner lignende over hele verden der det er en større andel innbyggere med kinesisk opphav. I de mer hipsterinfiltrerte områdene av USA kombinerer de gjerne salatingredienser på ulike måter og tar litt fra både Kina, Midtøsten og Europa. Og som regel blir det meget godt - akkurat som dette.

Ingredienser

100 gr finsnittet sommerkål

to sommergulrøtter, juliennet

100 gr broccolitopper, blansjerte

75 gr sukkererter, snittet

400 gr lårfilet av kylling

stekeolje, havsalt og en teskje knust szehuanpepper til kjøttet

----

crispy nudler:

150 gr kinesiske eggnudler

en toppet spiseskje maisenna

nøytral olje til steking

----

hoisindressing:

to spiseskjeer riseddik

to spiseskjeer kinesisk hoisinsaus

et fedd frisk revet hvitløk

en thaichili m/frø, knust

en teskje lys soyasaus

en teskje sesamolje

en spiseskje maissirup eller lys brunt sukker

sort pepper etter smak

en spiseskje ristede sesamfrø

Kok nudlene i tre minutter i fosskokende vann og legg de deretter over i isvann for rask avkjøling. La de over på et kjøkkenhåndkle og klapp de tørre. Sikt over maisenna og la nudlene ligge og tørke i 30-45 minutter. Rist av den overflødige maisennaen og stek nudlene porsjonsvis i varm olje til de er lett gylne. Ikke stek for mye av gangen og legg nudlene over på kjøkkenpapir for avkjøling. Når nudlene er kalde kan de knekkes opp.

Kok broccolibukettene i to min. i fosskokende vann og ha de rett over i isvann for å kjøle de ned samt bevare den friske grønnfarge

Krydre kyllingen lett med havsalt og knust szehuanpepper. Stek de i samme pannen du brukte til nudlene. Riv opp kjøttet når kyllingen er avkjølt.

Kjør sammen alle ingrediensen til dressingen (utenom sesamfrøene) i en liten blender og juster smaken med havsalt og pepper om nødvendig. Bland inn sesamfrøene med en skje til slutt.

Forbered alle de øvrige grønnsakene og finn frem en stor bolle. Tilsett grønnsakene etterhvert som de skjæres opp. Bland inn opprevet kylling og broccoli og tilsett dressingen. Knekk opp nudlene og miks inn. Avslutt med ekstra sesamfrø.

Jeg trekker på plasthansker og mikser salaten med hendene til slutt.