© 2010–2022 Millas Mat

Joys mexicanske tacosalat

når du vil ha både salat og tacos

På et av mine faste lunsjsteder har jeg fått ideen til denne salaten og selv om den er enkel har den så absolutt noe ved seg. Joy er fra Thailand og har den fresheste salatbaren jeg har sett. Salaten er såpass mettende at den også fungerer som middag og er noe du kan fikse når du ikke orker for mye jobb eller du er alene og vil ha noe som er både ferskt og raskt. Vi kan godt finne på å lage dette en lørdag når vi er slitne etter både storhandel og husvask. Jeg anbefaler ikke at du lager dette i en stor bolle og mikser det sammen, det har jeg av erfaring lært at ikke blir særlig delikat.

Ingredienser

nok til to:

300 gr karbonadedeig

litt smør til steking

en pose tacokryddermix eller hjemmelaget ferskt tacokrydder

en liten boks maiskorn

et halvt hode isbergsalat i grove biter

en stor tomat med frøhuset fjernet og delt i terninger

en kvart agurk i tykke juliennestrimler

en kvart rød paprika i tynne strimler

en kvart rødløk i tynne ringer

en stor avocado i skiver samt limejuice og havsalt

seks skiver hvitost i tynne strimler

to gode håndfuller tortillachips

hot salsa og lettrømme

Forbered alle grønnsakene og legg de i små haugen på fjøla. Varm chipsene i ovnen og stek kjøttet i litt smør sammen med krydder og litt vann og kok det godt inn. Sett kjøttet til side for lett avkjøling og stek maisen i samme panne.

Sett frem to tallerkener på benken og fordel isbergsalaten på de. Fordel kjøttet over med en spiseskje og legg på paprika, løk, stekt mais og tomater. Fordel avocadoskivene oppå sammen med agurk og rull sammen osteskivene. Kutt de i strimer og fordel også disse over salaten og legg varme chips langs kanten på tallerkenen.

Avslutt med salsa og rømme og server. Topp gjerne med frisk grønn koriander.