© 2010–2022 Millas Mat

Jordbær og spekeskinkesalat med avocado og babyleaf

bruk hele kurven

Du kan gjøre mye mer med jordbær enn å bare spise dem med iskrem, fløte eller vaniljesaus. I denne salaten blander jeg de med salt skinke og mild avocado så den naturlige sødmen i bærene får noe å bryne seg på. Resultatet blir friskt og godt og legg merke til at jeg ikke bare legger noen få jordbær på toppen, jeg bruker hele kurven så du virkelig får en smak av bærene i hver eneste munnfull. Dette fungerer som en deilig sommerlunsj eller som en lettere middag på en varm dag.

Ingredienser

125 gr frisk renset babyleaf

100 gr friske sukkererter, forvellet

500 gr friske rensede jordbær

150 gr god spekeskinke, strimlet

en moden avocado i biter med limejuice og havsalt

to spiseskjeer god e.v. olivenolje

to spiseskjeer vellagret balsamico

havsalt og sort pepper ettersmak

tørristede pinjekjerner

krutonger av lyst brød

Finn frem romslig fat og vask salaten godt under rennende kaldt vann som den ikke allerede er preparert. Bruk en salatspinner eller spre den utover på et rent kjøkkenhåndkle og klapp den tørr. Ha den deretter over på fatet sammen med sukkerertene i biter og den strimlede skinken.

Miks inn olivenolje og en spiseskje av eddiken samt litt havsalt og pepper. Rens jordbærene og kutt dem i to eller tre hvis de er veldig store. Miks de sammen med den siste spiseskjeen med balsamico og ha de over i bollen sammen med pinjekjernene. Miks lett og topp med biter av avocado og et dryss med krutonger.

Serveres straks.