© 2010–2022 Millas Mat

Israelsk couscous med crunchy kikerter

I ❤ Chickpeas

Denne oppskriften ble i sin tid utviklet som et resultat av en lett frustrasjon over manglende gode vegetariske alternativer på restauranter i New York. Å kun tilby noen grillede grønnsaker eller en kjedelig tørr salat er rett og slett ikke godt nok, og som et resultat av dette skapte kokken Brendan McDermott denne fargerike og smaksrike couscousen.

Ingredienser

grønnsakene:

vanlig olivenolje til steking

en halv rød paprika

en gulrot i små terninger

en halv finhakket stilkselleri

en halv finhakket løk eller rødløk

to revne fedd hvitløk

1/4 zucchini eller squash i fine terninger

----

krydderblanding til grønnsakene:

havsalt og sort pepper etter smak

en halv spiseskje spisskumin

en halv spiseskje mild Madrascurry

en halv spiseskje hot paprikapulver (pimenton)

en halv teskje malt kanel

----

150 gr couscous eller bulgur

mild grønnsakskraft til koking

en drøy spiseskje vanlig olivenolje

----

gresk feta, finhakket bladpersille og frisk sitron etter smak

——

crunchy kikerter:

en boks (400 gr.) hermetiske kikerter

halvannen teskje knust havsalt

sort pepper etter smak

halvannen spiseskje olivenolje

en spiseskje Mild Madrascurry, en spiseskje kokosflak, en spiseskje knuste peanøtter eller cashew og en teskje malt kanel

Del opp alle grønnsakene i terninger og finhakk løken og hvitløken. Stek alt gyllent og mykt i en romslig panne med litt olivenolje og når grønnsakene begynner å bli myke og blanke drysser du over krydderet og steker det hele litt til. Sett grønnsakene til side. Tilsett litt mer olje i pannen og ha i couscous. Rist den lett gyllen inntil det begynner å dufte litt, da kan du helle på kraften, sette på lokket og la den dampe seg ferdig.

Til kikertene så setter du ovnen på 200 °C og kler en bakeplate med papir. Skyll kikertene godt under rennende kaldt vann og spre de utover et par lag kjøkkenpapir så du får vekk noe av fuktigheten. Ha de deretter over i en bolle og miks de sammen med havsalt, pepper, olje og krydderblandingen. Spre de deretter godt utover bakeplaten og rist dem i 25-30 minutter inntil de er gylne og sprø.

Miks inn couscous sammen med grønnsaker og topp med fetaost, persille, sitron og kikerter, så er det hele klart til servering.