© 2010–2022 Millas Mat

Indisk inspirert kyllingsalat med Madrascurrydressing

ikke akkurat en indisk salat

Det eneste som er indisk med denne oppskriften er bruken av den tradisjonelle madrascurryen i dressingen, men salaten er meget god og vel verdt å prøve enten som lunsj eller en lettere middag. Den originale oppskriften er tilpasset noe fra min side for å gjøre den litt mer indisk, så da valgte jeg bla. å tilsette eple og frisk koriander i stedet for persille, samt bruke frisk sitron i dressingen. Server gjerne salaten sammen med naan og is-te i glasset.

Ingredienser

salat for to;

400 gr kyllingbrystfilet

en halv squash i tynne skriver

en halv rød paprika

to epler i små terninger med litt krystet sitron over

200 gr blandet grønn salat (romano, crispi, lollo, isberg)

en liten håndfull frisk finhakket koriander

olivenolje til steking

havsalt og sort pepper etter smak

——

madrascurrydressing:

en spiseskje mild eller sterk madrascurry

en spiseskje smeltet smør

fem spiseskjeer lettrømme

en spiseskje majones

havsalt og sort peppe etter smak

paprikapulver etter smak

friskpresset sitronsaft etter smak

Smelt smøret og rør inn currypulveret, pisk deretter sammen alle de øvrige ingrediensene til dressingen, smak den til med frisk sitronsaft, havsalt og pepper og sett den kaldt så den får litt tid til å trekke.

Kutt kyllingfiletene i to på langs og fold de ut så de blir tynnere. Krydre kyllingen med havsalt og pepper, brun den pent i pannen til den er gjennomstekt og legg kjøttet over på en tallerken. Kutt det opp i strimler når det har avkjølt seg.

Varm litt olivenolje i pannen og stek squashen lett gyllen med havsalt og pepper og legg i paprikaen de siste minuttene så den blir gjennomvarm og litt myk. Vask og riv opp salaten og dander den på et serveringsfat. Miks inn squash, paprika og epleterninger penslet med litt sitron før du vender inn kjøttet. Dryss over frisk hakket koriander og drypp over noe av dressingen. Server resten av dressingen i en skål ved siden av.

Du kan også gjøre slik jeg har gjort på bildet ved å mikse inn kyllingen og paprikaen i dressingen og legge den oppå selve salaten. Du kan også røre inn maiskorn hvis du liker det.