© 2010–2022 Millas Mat

Hipstersalat fra Union Square Greenmarket

kjøp lokale grønnsaker

Det er flere ting som er viktig for hipstere enn ruteskjorte, trendy skjegg og den rette skuldervesken. Mat er også viktig for en ekte og sann hipster, og du finner de jaktene på lokalproduserte godbiter på de lokale markedene, og er det et sted som gjelder for dem så er det markedet ved Union Square i New York. Det jeg synes er spesielt godt med denne salaten er kombinasjonen av bakt, kokt, rått og stekt og det hele vendes i en semi-søt sitronvinaigrette og avslutt gjerne med et dyss pistasjnøtter, som visstnok er det rette hipster-knasket.

Ingredienser

400 gr beste kvalitet nypoteter eller amandine

vanlig olivenolje, paprika og havsalt til potetene

en bunt grønne asparges eller sommergulrøtter

125 gr sukkererter

en liten blomkål

100 gr smuldret fetaost

175 gr lokalprodusert hipp pølse

friske oreganoblader og basilikumblader

pistasj eller valnøttkjerner

havsalt og sort pepper etter smak

---

vinaigrette:

tre spiseskjeer e.v. olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

friskpresset sitronsaft etter smak

en drøy spiseskje lønnesirup

Sett ovnen på 220 °C og sett over en romslig kjele med vann. Gni inn potenene med olje og dryss på paprika og havsalt. Bak de i 20–30 minutter før du sjekker om de er møre.

Mens potetene er i ovnen pisker du sammen vinaigretten. Kutt opp blomkålen i små buketter og del opp gulrøttene, kok dem møre i vannet og la dem dampe av seg i et dørslag. Kutt opp pølsene i små biter. Fres de gylne i litt olivenolje og ha de over i et dørslag, så alt fettet renner av. Sukkeretrene kuttes i tre biter godt på skrå.

Finn frem et stort fat og miks sammen alle ingrediensene og bruk en spiseskje til å dryppe vinaigretten over. Topp med ristede nøtter og friske urter og avslutt med krutonger om du ønsker det.

Serveres gjerne med en øl fra et lokalt mikrobryggeri, som er umulig å få tak i og føl deg hipp, kul og trendy med en ironisk avstand til samunnets fastsatte normer.