The Roof Garden tomatosalad

høyt anlagte hager bringer frukter... og masse tomater

I mange storbyer har det de siste årene dukket opp det som kalles roof gardens. Enkelt forklart så er det hager anlagt på taket av forretningsbygg eller leilighetskomplekser. Noen er riktig så store med både drivhus og bikuber og drives av profesjonelle gartnere og birøktere. Denne salaten er en ren hyllest til tomatene som her marineres og danner en slags vinaigrette som deretter absorberes av pastaen. En perfekt sensommerlunsj eller som en lettere middag med grillet eller stekt brød til.

Ingredienser

salat for to:

400 gr ferske tomater, bland gjerne flere typer og farger

et fedd revet hvitløk

en god spiseskje syltede kapers, gjerne italiensk type

en håndfull sorte eller grønne oliven, delt

havsalt, sort pepper og tørkede chiliflak etter smak

tre spiseskjeer god e.v. olivenolje

en god håndfull friske basilikumblader, revet opp

200 gr liten rørpasta eller farfalle, kokt

Finn frem en romslig bolle og kutt opp tomatene grovt. Mindre tomater kan du dele i to. Ha de over i bollen og tilsett kapers, oliven, havsalt, pepper og chili. Gi det en god miks og la blandingen stå å trekke i noen minutter til du ser at tomatene har sluppet ut litt saft. Ha deretter i olivenoljen og miks igjen. La det hele trekke i minimum en time men gjerne opp mot tre timer.

Miks inn nykokt pasta og ha det hele trekke videre i noen timer. Salaten kan stå kaldt i opp mot seks timer, men ta den ut litt før servering slik at den ikke serveres iskald. Smak og sjekk om den trenger litt mer havsalt eller pepper og miks inn opprevet basilikum før servering.