© 2010–2022 Millas Mat

Gulrotsalat fra skolekjøkkenet

råkost med sjarme

Jeg ble minnet på denne salaten av en venninne av meg og plutselig kunne jeg huske at dette laget vi på skolekjøkkenet (som det het da). Hva vi laget til er jeg ikke sikker på men jeg tror det var en fiskerett med kokte poteter. Med andre ord - ganske så tradisjonelt. Salaten i seg selv er både frisk, enkel og god og kan brukes til et utall ulike retter med både fisk og kjøtt. Hemmeligheten er å finne en god balanse mellom sitron, havsalt, sukker og appelsin samt at salaten får litt tid til å trekke før servering. Bruk gjerne gulrøtter i ulike farger om du finner dem.

Ingredienser

tre til fire middels store gulrøtter

saften av en appelsin

saften av en halv sitron

to klyper sukker

en klype havsalt

en liten håndfull rosiner eller lyse sultanas

Skrell gulrøttene og riv halvparten av dem på den grove delen av råkostjernet og den andre halvparten på den fine delen. Du kan også bruke juliennejernet.

Ha gulrøttene i en bolle og tilsett appelsin- og sitronsaft. Smak til salaten med havsalt og sukker og tilsett sultanas til slutt. Dekk bollen med plast og den sett kaldt en stund så salaten får satt seg litt. Hell av væsken som har dannet seg i bunnen av bollen før servering.

Om du ønsker kan du fint tilsette litt frisk hakket persille rett før servering.