© 2010–2022 Millas Mat

Grønn fattoush med pitachips

en syrisk oppskrift

Det fines mange varianter av fattoush i midtøsten men felles for dem er at de inneholder biter av tørket pitabrød og gjerne knasende romanosalat som base. Min fattoush er en grønn variant med friske urter, grønn chili og avocado dresset med en skarp og frisk limevinaigrette. Vil du toppe dette med det lille ekstra kan jeg trygt anbefale feta.

Ingredienser

en lite hode romanosalat

tre finsnittede vårløk

to grønne chili u/frø i tynne ringer

to modne avocado i biter

en håndfull frisk grovhakket koriander og mynte

to pitabrød splittet og kuttet i trekanter

----

vinaigrette:

to spiseskjeer e.v. olivenolje

saften av en lime

en spiseskje lønnesirup

havsalt og pepper etter smak

Splitt pitabrødene i to og del de inn i små trekanter, tenk på de som små pizzastykker. Legg de på en tørr bakeplate og sett de i ovnen på 220 °C i omlag fem minutter inntil de er lys gylne og sprø. Ta de ut og la de avkjøles på brettet.

Finn frem et passende serveringsfat og vask og rens romanosalaten. Kutt eller riv den opp i passende biter og spre de utover fatet. Dryss over finsnittet vårløk og ringer av grønn chili. Tilsett grovhakket koriander, mynte og biter av avocado.

Knekk pitabrødene fra brettet over salaten, pisk sammen limejuice, olivenolje, havsalt og pepper og hell det hele over. Miks lett og la salaten trekke i noen få minutter før servering.