© 2010–2022 Millas Mat

Grillet paprikasalat

all paprika vil grilles

Dette er en greskinspirert salat med paprika. Dessverre er det ikke mye smak i mye av den paprikaen vi får kjøpt i butikken, men hvis du griller dem i ovnen og får av det løvtynne skinnet så kommer all sødmen ut av dem og åpenbarer seg for deg. Paprikaen blir søt, og er dermed en herlig kontrast til den skarpe og salte fetaosten. Server dette med litt godt brød som en deilig lunsj eller bruk den som siderett til fisk eller kylling.

Ingredienser

fire paprika (rød, gul, oransje, grønn)

vanlig olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

200 gr fetaost (smuldret opp)

en liten bunt finhakket flatpersille

Sett ovnen på 250 °C og plasser en bakeplate høyt i ovnen.

Del paprikaene i to og fjern frøhus, frø og det hvite på innsiden. Vær nøye, paprikafrø skal man ikke få i seg for mye av siden de er ufordøyelige. Legg de med skinnsiden opp på fjølen og klem de ned med håndflaten så de knekker og dermed flates ut. Pensle de godt med olje på begge sider og legg de rett på den varme bakeplaten.

Grill de til de har en brent overflate og ta de deretter ut av ovnen. Legg de i en plastpose og la de bli lunkne nok så du kan ta i dem. Fjern skinnet med fingrene, det er ikke farlig om noen sorte flak av skinnet er igjen. Men for all del ikke skyll de under rennende vann, da forsvinner det mye smak.

Skjær de opp i strimler og miks sammen med fetaost, salt, pepper og persille.