© 2010–2022 Millas Mat

Dansk og dejlig kartoffelsalad

nydelig og enkel potetsalat til grillede pølser og nykål

Denne poteten har tysk opphav men er svært populær også i Danmark. Noe av det beste med sommeren er å fyre opp grillen å kunne sitte ute og spise. Pølser er noe av det enkleste man kan grille og det samme er båter av sommerkål. Alt de trenger en et lite penselstrøk med olje og pølsene bør snittes. Kjelen med den varme potetsalaten kan stå innpakket i et teppe mens du griller, eller i ovnen ved ca. 80 °C så er alt klart samtidig og du slippe og løpe ut og inn. Dette er stressfritt og koselig - akkurat slik en dansk sommer skal være.

Ingredienser

et halvt kilo kokte og kalde poteter

en spiseskje smør til steking

to medium løk, i tynne skiver

tre spiseskjeer sukker

tre spiseskjeer hvit eddik + noen dråper ekstra

halvannen dl kremfløte

havsalt og sort pepper etter smak

gressløk, vårløk eller bladpersille (kan sløyfes)

----

dine favorittpølser, snittet i skinnet

fire båter sommerkål

nøytral olje til pensling

havsalt og sort pepper etter smak

Smelt smøret i en romslig kjele og tilsett skivet løk. La den frese lett og bli myk og blank men ikke la den ta farge så pass på varmen.

Når løken er klar tilsetter du sukker og eddik og rører det godt inn. Tilsett havsalt og pepper og la løken koke i noen minutter for å smelte sukkeret. Omlag fem minutter pleier å være passe. Tilsett fløten og kok opp. ha i potetene i tynne skiver og vend de inn. Sett på lokk og la de småputre og hygge seg i vel fem minutter.

Ta kjelen av varmen og la den stå i noen minutter mens du griller pølsene og kålen. Så er det klart til servering. Rør gjerne inn litt finsnittet gressløk, vårløk eller finhakket bladpersille til slutt.

Samme oppskrift kan lages uten fløte om man vil.