© 2010–2021 Millas Mat

Crispy nudelsalad med sesamdressing

fullkornsnudler gir mer smak

Denne asiatisk-californiske salaten har jeg adaptert fra et tv-program jeg så på Food Network. Du skal ikke ha tilbragt mye tid i denne delen av USA før du skjønner at de virkelig elsker sine salater og med et vell av ferske råvarer året rundt er det kanskje ikke så rart heller. Jeg bruker gjerne fullkornsnudler i denne oppskriften siden de er litt sunnere og gir mer smak. Den nydelige sesamdressingen utgjør store deler av magien her.

Ingredienser

salat for tre:

en medium stor romanosalat godt

et halvt hode isbergsalat

200-250 gr fullkornsnudler

nøytral olje til steking

400 gr lårkjøtt av kylling i små terninger

tre gulrøtter i juliennestrimler

en spiseskje syltet ingefær (sushi ginger)

sorte eller hvite sesamfrø

----

sesam-dressing:

en liten sjalottløk

30 ml riseddik

en halv teskje havsalt

sort pepper etter smak

to teskjeer tahini (sesampasta)

en spiseskje sesamfrø

en dl sesamolje

Miks alle ingrediensene til dressingen sammen i en liten blender utenom oljen og avslutt med å helle i sesamoljen i en tynn ståle helt til slutt. Smak til med havsalt og pepper og sett dressingen til side.

Stek kyllingbitene gyllenbrune i en panne med litt olje og kok nudlene. Når nudlene er klare heller du de i et dørslag, skyller de i kaldt vann og klipper de opp i mindre biter. Spre de utover på et rent kjøkkenhåndkle så de tørker litt.

Stek nudlene sprø i pannen du brukte til kyllingen. Jeg steker de i tre omganger så pannen ikke blir for full for da blir ikke nudlene crispy. Legg de over på rist med kjøkkenpapir etterhvert som de blir ferdige.

Skyll og vask salaten og bruk gjerne en salatslynge så den blir tørr og ekstra sprø. Riv den opp i biter og bland den sammen med juliennekuttede gulrøtter i en stor salatbolle. Miks inn kyllingen og 2/3 av dressingen. Miks inn nudlene og resten av dressingen og avslutt med syltet ingefær og et dryss sesamfrø.