© 2010–2022 Millas Mat

Couscoussalat til så mangt

når jeg bare vil ha couscous

Dette er en frisk og lett couscous som du kan spise slik den er eller til kylling, lam, fisk eller til ulike vegetariske retter som feks. falafler som på bildet. Oppskriften er mer eller mindre min egen men følger på mange måter de jordanske tradisjonene for slike salater. Bruk rikelig med frisk bladpersille og frisk sitron her, det er viktig for smaken.

Ingredienser

nok til tre som en siderett:

250 gr couscous

to til tre spiseskjeer e.v.olivenolje

tre hakkede plommetomater eller tilsvarende mengde cherrytomater

en halv finhakket grønn eller gul paprika

50 gr tørkede kikerter

saft og skall av en halv sitron

en neve finhakket frisk bladpersille

havsalt og sort pepper etter smak

noen klyper paprikapulver

noen klyper malt spisskumin

Legg kikertene i bløt natten over og kok de deretter helt møre i grønnsaks- eller kyllingkraft. Koketiden varierer fra en til to timer. La de ligge og avkjøle seg i kraften og hell den deretter av. Dette kan du gjøre i god tid før salaten skal tilberedes og serveres.

Hell couscous over i en romslig ildfast bolle og tilsett havsalt, pepper, spisskumin og paprikapulver. Hell på kokende vann til det står snaue to cm. over grynene. Dekk bollen med plastfilm og la det stå i drøye ti minutter på kjøkkenbenken. I mens forbereder du grønnsakene.

Når grynene er møre så blander du inn olivenolje og bruker to gafler til å nikse. Deretter vender du inn grønnsakene og kikertene og smaker til med sitronsaft og evt. mer havsalt og pepper om nødvendig. Dryss gjerne over ristede pinjekjerner eller pistasjnøtter for ekstra god smak og sprøhet.