© 2010–2020 Millas Mat

Coleslaw

amerikansk kålsalat

Selve navnet på denne retten stammer fra det hollandske ordet koolsla eller koelslasom betyr avkjølt kål. Dette er en mild og avkjølende salat som passer godt til grillet kjøtt men som også fungerer til fisk og sterkt krydret kylling. I USA serveres det ofte som en siderett til hamburgere men også som garnering på varme pølser eller til pommes frites. Mange liker å tilsette hvitløk, selleri, løk, chili og andre sterkere smaker men for meg blir da salaten ikke så forfriskende.

Ingredienser

halvannen spiseskje majones

halvannen spiseskje kesam naturell eller lettrømme

en spiseskje finhakket sylteagurk

en kvart teskje Dijonsennep

havsalt og sort pepper etter smak

en klype sukker

friskpresset sitronsaft

et revet eple

en revet gulrot

150 gr meget finsnittet hodekål eller kinakål

For å lage coleslaw så hakker du først opp sylteagurken og legger den til side. Bland sammen majones, kesam, sitronsaft, sennep, salt, pepper og sukker. Smak deg frem, dressingen skal være litt syrlig. Tilsett den finhakkede sylteagurken til slutt.

Skrell og riv eple, gulrot og hodekål, bruk gjerne et mekanisk rivjern slik som jeg har gjort på bildet. Må du gjøre dette manuelt så pass på at hodekålen blir snittet opp veldig tynt. Vend alt sammen med dressingen, dekk bollen med plastfolie og la den stå i kjøleskapet i minst tre timer så den får trekke.