© 2010–2021 Millas Mat

Cold Ramen n' Fried Chicken

kald ramen med fritert kylling Karage fra Happa Ramen

Denne japansk-koreanske retten kunne nesten bare sett dagens lys i San Fransisco. Byen er kjent for sin åpenhet for andre livsstiler og andre kulturer og er generelt en by med ganske lave skuldre sammenlignet med mange andre. Jeg har inntrykk av som kokk står man mer fritt til å eksperimentere og låne litt herfa og derfra uten at noen blir fornærmet.

Ingredienser

200 gr ramen, kokt u/salt og avkjølt i isvann

litt sterk kimchi, grovt hakket opp

125 gr sukkerter, snittet

en gulrot, juliennet

åtte til ti babymais i stimler

to finsnittede vårløk

to egg, posjert

kylling karage

furikake (japansk riskrydder)

----

soyavinaigrette

10 gr frisk hvitløk

15 gr frisk ingefær

50 gr sukker

280 gr soyasaus

135 gr riseddik

35 gr sesamolje

Tilbered kylling karage etter oppskriften og la bitene renne av seg på kjøkkenpapir etter steking. De skal ikke serveres varme i denne retten.

Kok nudlene og avkjøl de i isvann og lag soyavinaigretten ved å tilsette alle ingrediensene i en blender og kjøre den sammen.

Kutt opp alle grønnsakene samt kimchi slik at de er klare på fjøla og posjer eggene etter denne metoden.

Miks inn seks til åtte spiseskjeer av vinaigretten i nudlene og tilsett alle de oppkuttede grønnsakene og kimchi, miks lett. Anrett nudlene i passende boller og topp med kyllingen, det posjerte egget og avslutt med et godt dryss furikake.

Hell resten av vinaigretten på en flaske og oppbevar den i kjøleskapet. Den er holdbar i 2 mnd. pga. eddikinnholdet og kan brukes både på ramen og til asiatiske salater.