© 2010–2020 Millas Mat

Chilinudelsalat fra Szehuan

en kinesisk salat

Kalde nudler er så godt og når de dresses med saus og grønnsaker så kan det ikke bli bedre. Szehuanpepperkorn gir en nydelig peppersmak til dette retten så kjøp det med deg når du kommer over det eller gjør som meg og kjøp det rimelig på nettet. Jeg lager opp en posjon og har det til lunsj, mannen min tar de med seg i en boks på jobb. Supergodt, og et sunt alternativ til brødskiver. Vær obs på at mye av fargen forsvinner i maten siden sausen er mørk.

Ingredienser

250 gr kinesiske eggnudler

to stilker frisk selleri

en stor gulrot

250 gr friske forvellede bønnespirer eller grønne bønner

en til to teskjeer sesamolje

250-300 gr opprevet kaldt kyllingkjøtt

to finsnittede vårløk til garnering

saus:

tre spiseskjeer peanøttsmør

to spiseskjeer sambal olek eller Sriracha chilisaus

halvannen spiseskje balsamico og halvannen spiseskje eplecidereddik blandet sammen

to drøye spiseskjeer lys soyasaus

to drøye spiseskjeer mørk søt soyasaus (ketjap manis)

en spiseskje sukker

havsalt etter smak (en god klype pleier å være nok)

en toppet teskje Szehuan pepperkorn (tørristede og knuste)

Sett på en romslig kjele med vann og mens det koker opp pisker du sammen alle ingrediensene til sausen. Rist pepperkornene i en tørr panne, knus dem i en morter og ha de i sausen til slutt.

Kutt gulrøttene i tynne skiver på skrå og la de koke i noen minutter først før du dropper i hakket selleri og bønnene. lade få noen minutter og ha i nudlene og kok inntil de er klare. Hell av både nudler og grønnsaker i et dørslag og ha det over i en stor blandebolle. Tilsett kyllingen og sausen og bruk to gafler til å mikse det hele godt sammen. Løft og vend på blandingen, ikke forsøk å røre. Du vil ikke at dette skal bli en uappetittelig mos. Garner deretter med vårløk.

La nudelsalaten avkjøles til romtemperatur, dekk deretter bollen med plastfolie eller et passende lokk og sett den i kjøleskapet. Den holder seg i tre dager.