© 2010–2021 Millas Mat

Chilinudelsalat fra Sichuan - Liang Mian

en kinesisk nudelsalat med peanøttdressing og sichuanpepper

Kalde nudler er så godt og når de dresses med saus og grønnsaker så kan det ikke bli bedre. Sichuanpepperkorn gir en nydelig smak til dette retten så kjøp det med deg når du kommer over det eller gjør som jeg og kjøp det rimelig på nettet. Jeg lager opp en porsjon og har det til lunsj her hjemme og mannen min tar de med seg i en boks på jobb. Supergodt, og et godt alternativ til brødskiver. Topp gjerne nudlene med noen ekstra knuste peanøtter.

Ingredienser

250 gr kinesiske eggnudler eller tynne hvetenudler

to stilker frisk stangselleri, finhakket

en stor gulrot, tynt skivet

250 gr friske forvellede bønnespirer eller grønne aspargesbønner

to teskjeer sesamolje

omlag 300 gr opprevet kaldt kyllingkjøtt

to finsnittede vårløk til garnering

----

dressing:

tre spiseskjeer grovt peanøttsmør

to spiseskjeer sambal eller Sriracha

halvannen spiseskje sort riseddik eller balsamico

halvannen spiseskje riseddik eller eplecidereddik

to drøye spiseskjeer lys soyasaus

to drøye spiseskjeer mørk søt soyasaus (ketjap)

en spiseskje sukker

havsalt etter smak

en toppet teskje Sichuan pepperkorn (ristede og fint knuste)

Sett på en romslig kjele med vann og mens det koker opp pisker du sammen alle ingrediensene til dressingen. Rist pepperkornene i en tørr panne, knus dem i en morter og ha de i sausen til slutt.

Kutt gulrøttene i tynne skiver på skrå og la de koke i noen minutter først før du dropper i hakket selleri og bønnene. La de få noen minutter og ha i nudlene og kok inntil de er klare. Hell av både nudler og grønnsaker i et dørslag og ha det over i en stor blandebolle. Tilsett kyllingen og sausen og bruk to gafler til å mikse det hele godt sammen. Løft og vend på blandingen, ikke forsøk å røre. Du vil ikke at dette skal bli en uappetittlig mos. Garner deretter med vårløk.

La nudelsalaten avkjøles til romtemperatur, dekk deretter bollen med plastfolie eller et passende lokk og sett den i kjøleskapet. Den holder seg i opptil tre dager. Husk og mikse den lett før du anretter i serveringsboller.