Min Chef Salad

kokkens egen salat

Dette er en selvkomponert salat, og som noen av dere sikkert allerede har lest, så er jeg en ihuga tilhenger av salater med både grønnsaker og frukt. Denne komposisjonen er en mettende og god middagssalat, og du kan gjerne tilsette kald kokt pasta i den også. Navnet på salaten har jeg tatt fra USA der gjerne restauranter har en signatursalat på menyen som bare kalles Chef Salad og som gjerne varieres med sesongens varer.

Ingredienser

salat for tre:

omlag 200 gr blandet grønn salat (romano, crispi, isberg, lollo)

en halv rødløk, tynt skivet

en liten kartong røde bønner, godt skylt og avrent

50 gr tørkede tranebær

en stor kyllingfilet, grillet

en moden avocado

saften av en halv lime (spar resten til dressingen)

havsalt etter smak

en liten håndfull ristede cashewnøtter

to egg, kokte

et fast grønt eple i små terninger

----

vinaigrette:

tre spiseskjeer god e.v. olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

tre spiseskjeer limejuice

to spiseskjeer 100% lønnesirup

Fremgangsmåte

Tilbered kyllingen og egg og la begge deler ligge til avkjøling mens du forbereder salaten. Finn frem en stor vid bolle eller et fat og vask og riv opp salaten. Miks salaten med halvparten av bønnene.

Legg på rødløk og eple som er penslet md litt lime så de ikke blir brune. Legg deretter på tynne strips av kylling, avocadoterninger penslet med lime og drysset med havsalt. Tilsett resten av bønnene og ha på cashewnøtter og tranebær. Rist alle ingrediensene til dressingen sammen i et lite glass med skrukork eller pisk de sammen i en bolle. Hell dressingen over salaten og miks alt lett sammen. Legg på båter av kokt egg helt til slutt og gi de et ørlite dryss med havsalt.