© 2010–2020 Millas Mat

Chef salad

kokkens salat, i dette tilfellet meg

Dette er en selvkomponert salat, og som noen av dere sikkert allerede har lest, så er jeg en ihuga tilhenger av salater med både grønnsaker og frukt. Denne komposisjonen er en mettende og god middagssalat, og du kan gjerne tilsette pasta i oppskriften eller servere den sammen med brød hvis du vil ha noen ekstra karbohydrater. Navnet på salaten har jeg tatt fra USA der gjerne litt finere restauranter har en signatursalat på menyen som bare kalles Chef salad.

Chef salad

Ingredienser

salat for tre:

200 gr blandet grønn salat

1/2 rødløk i løvtynne skiver

1 boks (400 gr) røde bønner

50 gr tørkede tranebær

3 panerte kyllingfileter

1 stor avocado

saften av en 1/2 lime (spar resten til dressingen)

havsalt

50 gr ristede gresskarkjerner

2 hardkokte egg

100 gr krutonger

1 appelsin i skiver

1 eple i små terninger

——

dressing:

3 ss e.v. olivenolje

salt og pepper etter smak

limejuice etter smak

1-2 ss lønnesirup

Tilbred kyllingen og eggene etter oppskriftene og la begge deler ligge til avkjøling mens du forbereder salaten. Finn frem en stor vid salatbolle eller et fat og vask og riv opp salaten. Miks salaten med halvparten av bønnene.

Legg på rødløk, appelsin og eple som er penslet md litt lime så de ikke blir brune. Legg deretter på strips av kylling, krutonger, avocadoterninger penslet med lime og drysset med salt og gresskarkjerner. Dryss over resten av bønnene og ha på gresskarkjerner, og tranebær. Rist alle ingrediensene til dressingen sammen i et lite glass med skrukork eller pisk de sammen i en bolle. Hell dressingen over salaten og miks alt lett sammen. Legg på båter av kokt egg helt til slutt og gi de et ørlite dryss med salt.