© 2010–2022 Millas Mat

Caprese kyllingsalat fra Farmers Market

salat med bøffelmozzarella og fersk pesto

Denne salaten fikk jeg oppskrift på av en venninne som har dette minst en gang i uken om sommeren. Hun lærte å lage den av sin vertsmor da hun var utvekslingsstudent i California. Familien hun bodde hos stammet fra italienske immigranter og salaten ble kalt Caprese som på italiensk betyr at den er fra øya Capri. Her lærer du også hvordan du skal anrette salaten riktig uten at den blandes sammen i en bolle. Høres kanskje rart ut for noen, men dette handler om å få mest mulig smak i salaten og ikke om jåleri.

Ingredienser

salat for to:

300 gr stekt og opprevet kyllingkjøtt

et lite hode romanosalat eller isbergsalat

125 gr bøffelmozarella

tolv til femten perle- eller cherrytomater

tre til fire spiseskjeer Pesto Genovese

to spiseskjeer revet fersk parmesan

noen teskjeer av din beste e.v. olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

hele basilikumblader til garnering

Stek og riv opp kyllingen med hendene. Vask og riv opp salaten fint med hendene og del tomatene i to. Skjær opp mozarellaen i små terninger og plukk noen fine basilikumblader til å garnere salaten med.

Tilbered pestoen etter oppskriften og finn frem to store flate tallerkener, så kan du begynne å anrette.

Først legger du et jevnt lag med opprevet romanosalat utover tallerkenen og har på litt olje, ikke mye, omlag to teskjeer på hver tallerken. Deretter kryster du på litt salt og kverner over litt pepper. Så fordeler du kyllingen over salaten og legger på mozarellaen og cherrytomatene. Deretter litt mer pepper før du bruker en teskje til å fordele pestoen utover i små klatter. Legg pestoen slik at den er i nærheten av mozarellaen og tomatene.

Riv over litt parmesan og garner salaten med noen friske grønne eller røde basilikumblader.