Cannellinisalat med sprø krutonger

som den er eller som siderett

Denne salaten kan du spise slik den er eller sammen med et stykke grillet fisk eller kylling. De sprø krutongene danner en deilig kontrast til de myke bønnene og den friske dressingen. Dette smaker av italiensk sommer. Her har jeg også valgt å legge på noen biter stekt kylling.

Ingredienser

nok til to som en hovedrett:

to kokte egg

åtte medium store vårløk

to skiver mellomgrovt grovbrød

to spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

en boks (400 gr) cannellinibønner eller 150 gr tørkede som er bløtlagt i tolv timer og kokt møre i lettsaltet vann)

saften av en halv sitron

e.v. olivenolje

en halv finhakket rødløk eller en stor banansjalott

en teskje Dijonsennep

en grovhakket hjertesalat

grovhakket frisk bladpersille etter smak

havsalt og sort pepper etter smak

Fremgangsmåte

Sett på en medium stor kjele med vann til eggene og kok dem i omlag åtte minutter. Skjær opp vårløken i tre-fire stykker og kok de sammen med eggene de siste to minuttene. Legg vårløken på et rent kjøkkenhåndkle og klapp den tørr. La eggene ligge i kaldt vann i noen få minutter og skrell dem. Legg de deretter til side. Rens og skyll bønnene under rikelig med kaldt vann og la de renne godt av seg i et dørslag. Rens og riv opp hjertesalaten i grove biter.

Sett en panne på varmen og tilsett olivenoljen. Riv opp brødet til mellomstore krutonger og stek de gylne og sprø. Sett deretter pannen til side. Pisk sammen sitronsaft og sennep og finn frem et serveringsfat. Miks sammen bønner og vårløk med dressingen og tilsett deretter rødløk, hjertesalat og persille. Tilsett litt e.v. olivenolje om det blir for tørt. Spre salaten utover fatet og legg de halve kokte eggene på toppen og avslutt med krutongene. Server salaten straks.