© 2010–2022 Millas Mat

Californiasalat med grillet romano

legg salaten på grillen

For mange må det høres rart ut og grille et salathode men romano har en nydelig smak som kommer bedre frem ved å varme den opp. Jeg pleier å bruke grillpannen min til dette siden den gjør at salaten ikke kommer under konstant direkte varme. Kombinasjonen av ulike grønnsaker og scampi er typisk for California og sammen med en søt og syrlig dressing blir dette lett, friskt og godt. Jeg har også sett denne typen salater også bli referert til som yogasalat.

Ingredienser

et hode romanosalat

el eller to zucchini

to store tomater

en stor avocado og litt friskpresset limejuice

en fersk maiskolbe eller tilsvarende menge hermetisk mais

ti til tolv store rensede økologiske scampi

havsalt og sort pepper etter smak

en båndfull babyleaves (ruccola og spinat)

——

dressing:

saft og skall av en sitron

havsalt og sort pepper etter smak

tre til fire spiseskjeer e.v. olivenolje

en spiseskje akasiehonning

Sett en grillpanne på middels varme, den må være god og varm men ikke så den ryker.

Del romanosalaten i to på langs og la stilkfestet være på så den ikke faller fra hverandre. Del zucchinien på langs også. Legg begge grønnsakene med snitteflaten ned i grillpannen og la de få 4-6 minutter så de blir lett gylne. Bruker du fersk mais kan du legge denne på grillen også.

Rens scampien og tørk godt av dem med kjøkkenpapir. Krydre de med salt og pepper.

Finn frem en salatbolle og del tomatene i grove biter, ha de over i bollen sammen med terninger av avocado som du pensler med litt limejuice. Sjekk grønnsakene og snu på salaten. La den få noen få minutter til i pannen.

Ta grønnsakene ut av pannen og la de dampe litt av seg mens du griller scampiene. Litt avhengig av størrelsen bør de få mellom 2-3 minutter på hver side til de krøller seg sammen og får en fin korallrød farge.

Del opp scampi og grønnsakene i grove biter og ha de over i salatbollen. Pisk sammen alle ingrediensene til dressingen, smak den til med salt og pepper og hell den over. Pynt salaten med noen friske blader av ruccola og spinat og la den trekke i noen minutter før servering.