Flaskegresskar og granateplesalat

rett og slett en sommersalat

Det er årets første sommerdag når jeg skriver dette og det er VARMT ute. Det er så absolutt på tide med en salat og dette er en ekstra god en med butternutsquash eller flaskegresskar som det heter på norsk. Det er lett å finne dem på asiatiske markeder når de er i sesong. Granatepler likeså. Om du ikke finner gresskar kan du bytte den ut med søtpotet og tilberede den på akkurat samme måte og granateplefrøene kan byttes ut med røde druer.

Ingredienser

700 gr butternutsquash i terninger

fire spiseskjeer vanlig olivenolje

havsalt og sort pepper

----

150 gr baby ruccola

frøene av et granateple

75-100 gr smuldret fetaost

en god håndfull ristede pecankjerner

en kvart rødløk i tynne skiver

----

dressing:

to spiseskjeer olivenolje

en halv spiseskje sherryeddik

en teskje Dijonsennep

en halv spiseskje flytende honning

havsalt og sort pepper etter smak

Kutt gresskaret i terninger og ha de over i en romDe skal være gylne slig bolle. hell over olivenolje samt havsalt og godt med pepper og vend det sammen så alt blir dekket. Spre de utover et stekebrett kledd med bakepapir og bak de ved 200 °C i omlag en halvtime men sjekk regelmessig så de ikke blir brent. De skal være gylne og lett karamelliserte når de er ferdige.

La de avkjøles. Rist pecankjernene lett i en tørr panne og knus de grovt med en morter.

Pisk sammen dressingen og smak den til før du setter den til side. Vask og skyll ruccolaen, bruk gjerne en salatslynge så du får ut alt vannet og spre den utover på et romslig fat sammen med løken. Miks inn dressingen og fordel squashterningene jevnt utover ruccolaen. Dryss på fetaost og de knuste pecanene og avslutt med granateplefrøene.