© 2010–2022 Millas Mat

Brutussalat

fransk salat med epler og ristet pecan

Denne salaten er fra en amerikansk sjømatrestaurant og fikk navnet Brutus fordi noen mente at salaten var så god at den kunne ta opp kampen med amerikas favorittsalat, Cæsarsalat. Den passer like godt til kjøtt som til fisk og jeg har tom. servert den til fiskepinner sammen med chips. Og hvis du ikke kjenner til den, les deg opp på konflikten mellom Cæsar og Brutus.

Ingredienser

nok til to.

to hoder hjertesalat (gem lettuce) eller romano

to faste epler (Fuji eller Pink Lady)

en halv rødløk i tynne skiver

saften av en lime

en god håndfull pecankjerner ristet i panne med to ts. olje, havsalt etter smak og en ts. sukker

en håndfull revet parmesan

to spiseskjeer frisk hakket estragon

to spiseskjeer frisk hakket dill

----

viaigrette:

0,3 dl Dijonsennep

0,3 dl riseddik

0,3 dl nøytral olje som solsikke, raps eller mais

en kvart teskje Worchestershiresauce

sort pepper og cayennepepper etter smak

Legg den skivede rødløken i limejuice i minst 15. min. og pisk sammen alle ingrediensene til vinaigretten. Smak de til, den skal være litt spiss & sterk men du justerer den selvsagt etter din egen smak.

ha olje og pecankjerner i en panne på medium varme og tilsett havsalt og sukker. Rist de lett under jevnlig omrøring i tre til fire minutter og legg de over på en tallerken for avkjøling.

Rens, vask og tørk (spinn) salaten og finn frem et passende fat. Riv den opp i medium store biter, hakk urtene og miks inn vinaigretten og urtene i salaten før du tilsetter løk og skivede epler. Dryss på pecankjernene og osten rett før servering.