© 2010–2021 Millas Mat

Blomkålsalat med harissakrydrede kikerter og granateplekjerner

oppskrift fra en souk

Varmt krydret med kumin og kanel, et godt kick av nordafrikansk harissa, litt søtt av granateple og friskheten til grønn bladpersille- Dette er salaten som har alt og den fungerer både som hovedrett og siderett. Hvis du ønsker litt ekstra topping er det så absolutt en god ide og smuldre over litt gresk feta.

Ingredienser

en blomkål inndelt i buketter

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

en halv teskje malt kanel

to teskjeer hel kumin

en boks (400 gr) avrente og skylte kikerter

en til to spiseskjeer harissapaste

150 gr cherrytomater eller andre små tomater

en teskje havsalt eller mer etter smak

frøene av et granateple

en god håndfull frisk bladpersille (ca. 100 gr.)

Sett ovnen på 220 °C og kle en liten langpanne med aluminiumsfolie. Knekk opp blomkåle i små buketter og ha olje, kanel og kumin i en bolle. Dropp i all blomkålen og miks det hele godt sammen slik at blomkålen smøres. Tipp den over i den klargjorte langpannen og bak blomkålen i et kvarters tid. Skyll kikertene godt i et dørslag og ha de over i den samme bollen du brukte til blomkålen. Miks inn harissa og ha i de delte tomatene. Når blomkålen er klar har du kikertene over i langpannen og gir alt et kvarter til. I mens hakker du persillen grovt opp og renser granateplet.

Sjekk at blomkålen er mør med en liten kniv før du tipper hele innholdet fra langpannen over på et pssende fat, mikser litt persillen og drysser på havsalt. Miks også inn noen av granateplefrøene før du garnerer den ferdige salaten med resten av dem.