© 2010–2022 Millas Mat

Bakt potetsalat med kumin, Aleppopepper og sitron

genialt i piknikkurven eller til grillmaten

Det eneste som tar tid med denne lille sideretten er å bake potetene i ovnen, men de passer seg selv og man trenger ikke våke over dem. Oppskriften kommer opprinnelig fra Nigella Lawsons første bok How to Eat men har også vært publisert i andre medier og ikke alltid kreditert. Aleppopepper er en type chili som i flere år har vært mer eller mindre umulig å oppdrive grunnet krig og konflikt men jeg har funnet en type som er produsert syd i Tyrkia under samme navn. Den er en medium sterk chili med undertoner av sitrus og eddik som er høyt verdsatt blant kokker.

Ingredienser

nok til fire som en siderett:

to store bakepoteter, skrubbet og prikket

en spiseskje vanlig olivenolje

tre til fire spiseskjeer smeltet smør

en teskje malt spisskumin

en god klype Aleppopepper eller cayennepepper

havsalt og sort pepper etter smak

saften av en halv sitron

to vårløk, finsnittet

Sett ovnen på 210 °C og skrubb potetene godt under rennende kaldt vann. Prikk deretter skinnet over det hele med en gaffel, gni de inn med lit olivenolje, dryss på havsalt og bak de inntil de er helt møre. Dette pleier å ta en times tid men noen ganger litt mer.

La poteten avkjøl såpass at du kan ta i dem men ikke la de bli helt kalde. Del de i to og skrap ut all innmaten nedi en bolle med en spiseskje. Hakk potetinnmaten grovt opp med en gaffel og miks inn smeltet smør. Tilsett alle krydderiene sammen med frisk sitronsaft og avslutt med vårløk. La salaten trekke i noen minutter før servering eller pakk den ned i en boks for å ta med på tur.