Bakt bete og pastasalat med sitronkylling

litt fra hagen, noe fra hønsegården og noe fra Italia

Dette er en salat etter mitt eget hode. Min mor dyrker massevis av beter og nå er de første klare for høsting. Jeg synes de blir best når de bakes i ovn siden den prosessen får frem mest mulig av den naturlige smaken. En salat blir ekstra god med noen kontraster så jeg mikser inn friske grønnsaker, pasta og kylling marinert med sitron, honning, urter og hvitløk. Følg beskrivelsen nedenfor slik at ting rekker å avkjøles. Å blande glovarme ingredienser med friske grønnsaker er ikke oppskriften på et godt resultat.

Ingredienser

kylling og marinade:

400 gr kyllingfilet i tynne strimler

en halv dl nøytral olje

saft og skall av en sitron (spar av en spiseskje saft til vinaigretten)

en spiseskje honning (akasie)

en spiseskje friske timianblader eller en teskje tørket

to fedd finhakket hvitløk

en halv teskje havsalt

en halv teskje sort pepper

----

175 gr tørket pasta (casarecce), kokt

en hjertesalat, strimlet

to medium store beter i terninger, ovnsbakte

en halv rødløk, finhakket

to gode håndfulle cherrytomater, delte

sukkererter, juliennet

en stor gulrot, juliennet

frisk finhakket persille

----

sitronvinaigrette:

en spiseskje e.v. olivenolje

en spiseskje friskpresset sitronsaft

en spiseskje honning (akasie)

havsalt og sort pepper etter smak

Pisk sammen alle ingrediensene til marinaden og legg i kyllingen. La den marinere seg mens du skrubber betene, skreller og kutter de i terninger. Gni de inn med litt olivenolje og spre de utover et stekebrett. Bak de ved 200 °C inntil de er møre og la de avkjøles litt.

Kok pastaen etter anvisningene på pakken og mens den koker pisker du sammen vinaigretten. Hell kokevannet av pastaen når den er klar og rør inn en spiseskje av vinaigretten slik at den ikke klistrer seg sammen.

Sett en panne på medium varme og stek kyllingbitene lys gylne. Når den har fått litt farge heller du i resten av marinaden og lar kyllingen surre ved svak varme i omlag fem minutter.

Mens kyllingen avkjøles forbereder du alle grønnsakene og finhakket persillen. Plukk kyllingen fra marinaden og vend den sammen med pastaen i en romslig salatbolle. Miks deretter inn betene og de friske grønnsakene sammen med resten av vinaigretten. Avslutt med persille og server.