© 2010–2020 Millas Mat

Aprikos og persillesalat med bulgur

inspirasjon fra Nord-Afrikas kjøkkrn

Denne bulgursalaten er en kombinasjon av flere oppskrifter så jeg kan med rette kalle den min egen. Jeg synes dette passer til alle typer kjøtt men kanskje særlig til lam og kylling. Den fungerer også godt til grillmat. Aprikosene gir sødme mens løken gir syre og grønnsakene bringer med seg massevis av friskhet og deilig sprø konsistens.

Aprikos og persillesalat med bulgur

Ingredienser

200 gr bulgur

en liter kokende vann

en god klype havsalt

åtte tørkede aprikoser i strimler

50 gr smør

——

en rødløk i tynne skiver

saften av en lime

to plommetomater uten kjernehus

en halv finhakket rød paprika

to vårløk i tynne skiver

en stor håndfull frisk flatpersille

en spiseskje e.v.olivenolje

saften av en halv sitron

havsalt og sort pepper etter smak

50 gr ristede pinekjerner

noen friske hele korianderblader til garnering

Kok opp vannet og tilsett bulgur, salt, aprikoser og smør. La det koke i omlag 15 minutter eller til bulguren er klar. Smak for å sjekke at den ikke er hard.

Rist pinjekjernene og sett de til side, skjær løken i skiver og legg den i en bolle og hell på limejuicen. Dette gjør løken skinnende i fargen og fjerner den skarpe rå løksmaken.

Forbered de øvrige grønnsakene og legg de oppi salatbollen, hell limejuicen av løken og tilsett denne i bollen. Hell couscousen over i en sil for å få av evt. overflødig vann og spre den utover så den får dampet av seg. Ha den deretter over grønnsakene. Hell på olivenolje, sitronsaft og pepper og vend alt lett sammen. Dryss på pinjekjerner og legg på korianderblader rett før servering.