© 2010–2022 Millas Mat

1001 Natt salat med kylling, mandler, granateple og flatpersille

et arabisk-inspirert reiseminne fra London

Jeg ser for meg at dette er en salat man kunne inntatt på et flygende teppe, men det er vel litt klisjefylt er det ikke? Uansett, dette er en salat inspirert av et besøk på en liten hyggelig jordansk cafe i London for noen år tilbake der de hadde arabisk-inspirert mat på menyen. All den friske grønne persillen minner meg om fattoush eller tabbouleh der den er en sentral ingrediens og brukes som en grønnsak i stedet for garnityr. I Norge er bunter med irrende grønn flatpersille enklest å finne i asiatiske markeder om man ikke dyrker sin egen.

Ingredienser

salat for to:

400 gr stekt kylling, avkjølt og opprevet

havsalt og sort pepper til kyllingen

en medium stor bunt frisk bladpersille

en spiseskje e.v. olivenolje

saften av en halv sitron

frøene av et granateple*

flaksalt etter smak

50 gr mandelspon, lett ristet i tørr panne

fire pitabrød, kuttet opp til chips og ristet

Rist mandelflakene i en tørr panne og legg de over i en skål når de er lett gylne. Stek kyllingen i samme panne med litt olivenolje og krydre den godt med havsalt og pepper før du river den opp. Mens den stekes kan du splitte pitabrødene i to og kutte de i passende trekanter. Legg de utover på en stekeplate og rist de gylne og sprø ved 195 °C i ti til femten minutter. Se til at de ikke brennes.

Riv opp kyllingen og ha den over i en passende bolle eller et serveringsfat. Grovhakk persillen og ha den over kyllingen sammen med mesteparten av granateplefrøene. Ha over olivenolje, frisk sitron, havsalt og pepper og miks lett. Avslutt med å mikse inn pitachips og dryss over de ristede mandlene sammen med resten av granateplekjernene.

*del granatepler i to og bruk baksiden av en tresleiv til å banke ut kjernene - gjør dette inni en brødpose for å minske søl.