© 2010–2020 Millas Mat

1001 Natt salat med kylling, mandler, granateple og flatpersille

et reiseminne fra London

Jeg ser for meg at dette er en salat man kunne inntatt på et flygende teppe. Men det er vel litt klisjefylt er det ikke? Uansett, dette er en salat inspirert av et besøk på en liten hyggelig kafe i London for noen år tilbake der de hadde arabisk-inspirert mat på menyen. All den friske grønne persillen minner meg om fattoush eller tabbouleh der den er en sentral ingrediens.

1001 Natt salat med kylling, mandler, granateple og flatpersille

Ingredienser

salat for to:

400 gr stekt kylling, avkjølt og opprevet

en medium stor bunt frisk bladpersille

en spiseskje e.v. olivenolje

saften av en halv sitron

frøene av et granateple

flaksalt eller Maldonsalt etter smak

50 gr mandelspon, ristet

fire pita kuttet opp til pitachips og ristet

Rist mandelsponet i en tørr panne og legg de over i en skål når de er lett gylne. Stek kyllingen i samme panne med litt olivenolje og krydre den godt med havsalt og pepper. Mens den stekes kan du splitte pitabrødene i to og kutte de i passende trekanter. Legg de utover på en stekeplate og rist de gylne og sprø ved ca. 195 °C i ti til femten minutter.

Riv opp kyllingen og ha den over i en passende bolle eller et serveringsfat. Grovhakk persillen og ha den over kyllingen sammen med mesteparten av granateplefrøene. Ha over olivenolje, frisk sitron, havsalt og pepper og miks lett. Avslutt med å mikse inn pitachipsene og dryss over de ristede mandlene.