Welsh rarebit anno 1736

et ostesmørbrød med en lang historie

Dette er et smørbrød med en lang historie på de britiske øyer og særlig Wales som i mange hundre år har produsert mengder av svært god ost. Siden osten blandes sammen med egg blir dette nesten som en sufflé på sprøtt brød. Overhodet ikke et vanlig smørbrød men en skikkelig luksus. Bruk den osten du selv liker og har tilgjengelig og husk at det er fint å blande ulike typer. En annen variant av oppskriften finner du her.

Ingredienser

til to smørbrød:

to tykke skiver lyst brød, gjerne surdeig

smør til brødet

150 gr fint revet ost

litt havsalt og rikelig med sort pepper

et egg

noen dråper Worchestershiresauce, Lea & Perrins

tre spiseskjeer fløte

persille eller gressløk til garnering

Fremgangsmåte

Sett grillelementet på ovnen og temp. på 200 °C. Legg et stykke bakepapir på en stekeplate og smør skivene med smør på begge sider. Pisk sammen revet ost, havsalt, pepper, egg, wouster og fløte til en tykk og jevn masse og fordel de på skivene med en spiseskje. Bruk deretter en smørkniv og spre blandingen på så den kommer helt ut i kantene på brødet, ellers svir det seg lett.

Bak skivene i omlag et kvarter men følg med mot slutten av steketiden. Blandingen på toppen skal koke så det blåser seg litt opp som en sufflé. Når det hele er pent gyllent er det klart til garnering og servering.