Union Square Cafe Nuts

verdens beste barnøtter

Jeg er stolt og glad for å kunne introdusere dere alle for kanskje den deiligste nøttemixen som finnes. Dette er virkelig aldeles utrolig fantastisk nydelig. En ting må du være obs på og det er at du må bruke frisk rosmarin til dette, det er ikke noe jeg skriver bare for å være jålete. Oppskriften ble i sin tid utviklet av en assistentkokk på Union Square Cafe i New York. Jeg har vært der selv og vi fikk servert en skål med disse til toddyen vår mens vi ventet på bordet vårt etter en iskald båttur rundt hele Manhattan.

Ingredienser

en halv kilo rå usaltede nøtter (pecankjerner, hasselnøttkjerner, valnøttkjerner, peanøtter, cashew, paranøtter etc.)

to spiseskjeer finhakket frisk rosmarin

en halv teskje chilipulver

to teskjeer brunt sukker eller mørkt muscavadosukker

to teskjeer finknust Maldonsalt

to spiseskjeer smeltet smør

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 °C og tipp alle nøttene i en langpanne og bland de godt og rist de i oven i ca. 10 minutter til de er lys gyllenbrune.

I en romslig bolle blander du sammen finhakket rosmarin, chilipulver, sukker, salt og smeltet smør. Tipp i de varme nøttene og miks alt grundig. Jeg bruker to speseskjeer og løfter nøttene opp før jeg dropper de nedi bollen. Bland i vel halvannet minutt til du ser at det ikke ligger noe krydder- og smørblanding igjen i bunnen på bollen. Server disse varme med godt drikke og oppbevar resten på et tett glass. De kan selvsagt også nytes kalde.