© 2010–2022 Millas Mat

Triple cheese med skinke, avocado og tomat

ostesmørbrød med det lille ekstra

Ostesmørbrød er for mange en tørr brødskive, revet ost, piffikrydder og ketchup. Men legg inn noen minutters ekstra innsats og du kan lage noe som virkelig smaker. Dette er mitt tre-lags smørbrød med skinke, ost, tomat og avocado. I dette smørbrødet har jeg brukt en blanding av Gouda, rød Cheddar og Gruyere men du står selvsagt fritt til å bruke det du har i kjøleskapet. Og jeg smører alltid begge sidene av brødet så det ristes sprøtt og gyllent i ovnen, da smaker det helt fantastisk godt.

Ingredienser

tre skiver lyst brød (surdeigsbrød eller vanlig loff er best)

litt smør til smøring av brødet

en moden tomat

seks skiver spekeskinke

omlag 100 gr revet ost

en moden avocado

litt frisk limejuice

havsalt og sort pepper

Sett ovnen på 200 °C og bruk gjerne varmluft. Legg et stykke bakepapir på en stekeplate og smør alle skivene med smør på begge sider. Legg tomatskiver på den ene skiven og dryss på litt havsalt og pepper og deretter ost. Legg strimlet skinke på den andre skiven og dryss på ost. På den tredje skiven legger du kun strimlet skinke som vil bli sprø i ovnen. Bak alle skivene i ti til tolv minutter og ta de ut.

Ta skiven som kun har skinke på seg og legg den med skinkesiden ned mot den skiven som har ost og tomat. Legg avocado penslet med lime oppå og legg den siste skiven med ost og skinke oppå avocadoen så den smørristede skiven kommer på toppen. Bruk en taggete brødskiv til å skjære smørbrødet i to på skrå og server med potetbåter.