© 2010–2022 Millas Mat

Tortilla de Patatas

spansk omelett med poteter og løk

Dette er den grunnleggende metoden for å lage en perfekt spansk tortilla med potet og løk. Her kan du variere med ulike typer smakstilsetninger som skinke, chorizo, bacon, paprika, hvitløk, urter med mer. Mulighetene er nærsagt uendelige når du har den grunnleggende teknikken inne. En tortilla holder seg også fint til dagen etter som en ekstra god lunsj.

Ingredienser

en halv liter vanlig olivenolje

fire til seks middels store kokefaste poteter

en løk i tynne skiver

havsalt etter smak, beregn en teskje

seks egg

Kutt løk og poteter i tynne skiver og varm oljen i en dyp panne. Begynn med å legge løken i oljen og la den får to til tre minutter før du har i potetene. La de koke i et kvartes tid inntil de er myke. De skal ikke få noe særlig farge.

Mens potetene koker knekker du eggene i en romslig bolle, ikke pisk de sammen. Når potetene er klare bruker du en hullsleiv og lemper potetene over i eggene. Dryss på havsalt og bruk en tresleiv til å mikse alt sammen. Ikke rør mer enn at du får en jevn masse. Dekk bollen med folie og la den hvile i ett kvarters tid.

Hell ut den overflødige oljen og tørk lett av pannen med kjøkkenpapir. Sett den tilbake på middels varme når røren har hvilt nok og hell i eggemassen. Spre den utover og la den steke i tre til fire minutter så den får satt seg. Rist på pannen så du er sikker på at tortillaen har satt seg nok før du legger en stor tallerken over pannen og flipper den i en bevegelse. Skli den tilbake i pannen og stek den i noen minutter på andre siden. Skli den over på en fjøl og la den hvile i noen minutter før du kutter den i stykker og serverer.