The Seattle Dog

Emerald Citys egen dog med en sommerlig vri

Denne varianten av pølse i brød dukket opp sent på 1960-tallet som et alternativ til bagels med kremost. Den fikk et voldsomt oppsving i popularitet under Grunge-perioden som gjorde havnebyen og teknologibyen Seattle til verdens midtpunkt for en helt ny musikksjanger. Folk som kom ut fra konsertene sent på kvelden var sultnse og de som hadde satt opp pølsevognene i nærheten gjorde god fortjeneste. I dag finner du Seattle Dogs på sportarenaer og i endel barer i tilegg til vogner ute på gaten og de er fortsatt meget populære. Tradisjonelt er det ikke lov med ketchup på disse med du vet, de Sriracha-elskende hipsterne gjør alltid unntak.

Ingredienser

gir seks ferdige dogs:

seks store pølsebrød

seks pølser, biff, kylling eller svin kan brukes

lys eller mørk sennep etter smak

Philadelphia Light Naturell kremost

125 gr bacon, sprøstekt og smuldret opp

en stor løk i tynne skiver

smør og nøytral olje til steking av løken

en håndfull finsittet sommerkål

Fremgangsmåte

Snitt pølsene, kutt opp løken i skiver og finhakk baconet. Sett en panne på varmen og begynn med å steke baconet gyllent og sprøtt, når det er klart legger du det over på en talleken med litt kjøkkenpapir. Behold fettet i pannen og stek løken myk og lys gyllen. Ha den over i en ildfast skål og hold den varm i ovnen sammen med pølsebrødene.

Stek pølsene pent gylne til de får sprøtt skinn og snitt opp kålen så fint du kan mens pølsene stekes.

Splitt opp pølsebrødene og smør begge sidene med et tynt lag kremost. Legg i finsnittet kål, legg i pølsen og topp med løk, bacon og sennep.