© 2010–2022 Millas Mat

The Chicago Dog

en amerikansk klassiker

Har du vært i Chicago har du nesten garantert spist hot dogs eller ihvertfall gått forbi et av de utalliger stedene der slike serveres. New York har sin pizza, L.A. har sine burgere mens Chicago har sine dogs. Dette er byens signaturrett og skal serveres på en bestemt måte skal den være autentisk. Allerede her støter jeg på problemer for her hjemme finner jeg ikke den kryptonittgrønne relishen eller de spesielle syltede chiliene som skal på toppen så de erstatter jeg med Sriracha for å få litt hete. Så dette er min versjon men du - det er IKKE lov med tomatketchup.

Ingredienser

gir fire ferdige hotdogs:

fire frankfurtere eller av oksekjøtt

fire store pølsebrød

to spiseskjeer picklerelish

en finhakket tomat eller tilsvarende mengde cherrytomater

en kvart finhakket rødløk

fire skiver sandwich-pickles

litt sellerisalt etter smak

sterk søt sennep feks. Bergbys

Sriracha (sterk chilisaus)

----

pommes frites m/havsalt

Sett potetene i ovnen og snitt pølsene om du skal steke dem i pannen, hvis du heller vil dampe dem skal de ikke snittes. Varm pølsebrødene lett i ovnen på en rist under potetene i noen få minutter og finn frem all garnityren. Finhakk rødløk og tomat og bland det lett sammen.

Hvis du skal følge metoden for en klassisk dog så monterer du den på følgende måte:

Skjær opp brødet men ikke helt igjennom og legg i pølsen. Ha på sennep og spre over et tynt lag med relish. Legg tomat- og løk blandingen på toppen av pølsen, dryss på litt sellerisalt og dytt pickleskiven ned på den ene siden. Topp med Sriracha og server straks med pommes frites til.