© 2010–2022 Millas Mat

The Best French Garlic Bread Pizza

pizza på franskbrød

Du kan lage mye godt med ferdige baguetter og dette er kanskje noe av det beste. Det kan se litt omstendelig ut men du skjønner raskt at det er fullt mulig og helt overkommelig. Brødet stekes i to omganger og hemmeligheten er det aromatiske hvitløkssmøret som holder brødet mykt og smakfullt under steking.

Ingredienser

nok til tre:

tre franske baguetter, bruk den fine typen

----

hvitløkssmør:

135 gr smør

ti spiseskjeer vanlig olivenolje

åtte til tolv fedd frisk hvitløk

halvannen teskje tørket oregano

tre klyper knuste chiliflak

en god håndfull finhakket persille og basilikum, bruk halvparten i smøret

en god klype havsalt

----

tre dl pizzasaus, lag din egen eller kjøp en god ferdiglaget

300 gr revet mozzarella

finhakket skinke etter eget valg, sprøstekt

to gode håndfuller grovrevet parmesan

resten av de finhakkede urtene

Begynn med hvitløkssmøret siden dette må avkjøles. Smelt smør og olje i en kjele over medium varme og tilsett revet hvitløk, oregano, chiliflak, og de hakkede urtene sammen med havsaltet. Kok og rør jevnlig i omlag to minutter men pass på at hvitløken ikke brunes. Sett deretter smøret til side.

Del baguettene i to på tvers og deretter på langs med en skarp brødkniv. Legg brødstykkene med snittsiden opp på en stor fjøl og plasser et stekebrett oppå. Press godt ned slik at brødet flates ut. Legg deretter brødet oppå platen med bakepapir under og skru ovnen på 220 °C.

Finn frem en bred penslel og pensle brødet med hvitløkssmøret. Se til at de får noenlunde jevnt med hvitløk og krydderier på seg. Sett de til side mens du steker skinken i en liten panne og river osten.

Dryss halvparten av osten over brødet og aett det i ovnen i omlag åtte minutter. Ta de ut og la de avkjøles litt.

Spre pizzasausen på brødet og dryss på skinken og resten av de revne osten samt urtene. Sett brettet tilbake i ovnen i omlag ti minutter inntil osten er smeltet og brødet begynner å bli gyllent. Dryss på parmesan så snart de er ute av ovnen og la de avkjøles i noen få minutter før servering.