© 2010–2022 Millas Mat

Tempura

japanske friterte grønnsaker og skalldyr

Denne retten ble introdusert for japanere på midten av 1600-tallet av portugisiske handelsfolk. Dette skal visstnok ha vært en av yndlingsrettene til Tokugawa Leyasu som var den første shogun av Tokugawa Shogunate. Det var et føydalt regime som regjerte under Edo perioden fra 1603-1868. Byen Edo er i dag kjent som Tokyo, Japans hovedstad. På bildet under har jeg brukt sopp, squash, paprika, blomkål og scampi.

Ingredienser

tempurarøre:

et egg

2 1/2 dl isvann

2 1/2 dl hvetemel

blomkål i tynne skiver, paprika i strimler, skivet sopp, halve sjalottløk, scampi, kyllingstrimler, potetskiver, broccoli mm.

en liter raps- eller solsikkeolje til fritering

Skjær opp og forbered alle grønnsakene sammen kjøttet og fisken du vil bruke til tempura. Her står du ganske så fritt til å plukke ut det du liker men husk å skjære det opp tynt.

Gjør alt klart og varm opp oljen før du begynner å lage røren, den må brukes raskt etter at den er pisket sammen. Knekk egget i en bolle og pisk det lett, tilsett iskaldt vann og pisk det sammen før du sikter melet inn gradvis. Det er viktig å ikke piske røren for mye.

Dypp grønnsakene og de andre ingrediensene i røren og dropp de deretter ned i den varme oljen. Når bitene er gylne og oppblåste er de klare. Ta de ut og la de renne godt av seg på kjøkkenpapir før servering.