Tapasfrittata med bacon og erter

kutt opp i små trekanter

En tortilla eller frittata hører hjemme på et tapasbord og restene gir deg en knallbra frokost dagen etter. En frittata skal være tykk og med mye fyll så bruk en av de mindre pannene dine hvis du ikke skal doble oppskriften og lage en skikkelig stor en. Jeg pleier stort sett å lage disse uten ost da jeg synes de har mer enn nok smak allerede og når de lages på tradisjonelt vis så brukes det også sjelden ost.

Ingredienser

gir en tykk 20 cm. frittata:

150 gr lardons (tykt bacon i terninger)

en halv rødløk i tynne skriver

50 gr grønne erter

fire soltørkede tomater i tynne skiver

seks egg

fire spiseskjeer isvann

havsalt og sort pepper etter smak

en toppet spiseskje frisk finhakket gressløk

litt smør til steking

Fremgangsmåte

Stek lardons gylne og sprø og stek løken inntil den blir myk og blank i en teflonpanne. Ha i erter og soltørkede tomater og vend det sammen. Spre det utover i pannen i et jevnt lag og sett en rist høyt i ovnen. Temperaturen bør ligge på 200 °C.

Pisk sammen egg, isvann, salt, pepper og gressløk og hell dette forsiktig over i pannen. Drei på den så eggemassen fordeler seg jevnt og la frittataen sette seg litt i bunnen og til du ser at kantene har begynt å stivne. Sett den deretter i ovnen inntil toppen har stivnet. Dette pleier å ta alt fra tre og opptil syv minutter så følg med. Rist på pannen så hele frittataen er løs før du sklir den over på en tallerken.