© 2010–2022 Millas Mat

Supersprø løkringer

min favoritt siderett til burgere

Når du skal servere burgere er dette et nydelig alternativ til pommes frites. Jeg bestiller ofte løkringer som en siderett og denne oppskriften bruker en ingrediens jeg nesten aldri bruker, potetmospulver fra pose. Men det er visstnok denne ingrediensen som gjør disse så knasende sprø og uimotståelige sammen med japansk panko. Brødkrumme blir dessverre ikke det samme med du kan lage smuler av hvitt brød og riste det tørt i ovnen for noenlunde samme resultat, men panko er absolutt best så se etter det neste gang du er innom et asiatisk marked.

Ingredienser

70 gr hvetemel

30 gr maisenna

to spiseskjeer potetmospulver (jeg bruker Mills)

en god klype chilipulver

2,3 dl mineralvann naturell (Farris eller Sodastream)

omlag fire dl panko (japanske brødsmuler)

to gule løk kuttet i en halv cm tykke ringer

solsikkeolje til fritering

havsalt etter smak

Bland sammen hvetemel maisenna, potetmospulver og chilipulver i en bolle og pisk inn sodavannet. La røren svelle litt mens du kutter løken. Ikke kutt den tykkere enn oppgitt for da har den lett for å bli for rå i smaken.

Hell panko i en dyp tallerken og sett frem en rist. Ha gjerne kjøkkenpapir under for å unngå søl på benken. Bruk en wok eller en gryte til å varme opp oljen til 175 °C og dypp løkringene først i røren, deretter i pankoen. Det er lettest å bruke en gaffel til denne jobben. Stek de i omlag 2 1/2-3 min eller inntil de er lett gylne. Jeg bruker en spisepinne i tre for å snu/løfte de ut av oljen.

Husk et godt dryss med havsalt før servering.