© 2010–2022 Millas Mat

Super Deluxe Nachos

nachos med skivet biff

Disse nachosene har en friskere smak enn min andre variant. Her bruker vi mer friske grønnsaker og topper med fersk jalapeno som gir et godt kick. Jeg pleier også å servere min høyt elskede Cholula ved siden av slik at de som ønsker litt ekstra saus og chilismak kan forsyne seg av hjertens lyst. Husk at biffen må avkjøles helt etter steking før du kutter den opp slik det er beskrevet nedenfor.

Ingredienser

nok til to:

300 gr biff (mørbrad el.)

havsalt, sort pepper og malt chipotle etter smak

tre spiseskjeer nøytral olje

----

300 gr nachochips

en porsjon refried beans (tynn ut med litt ekstra væske for en mer rennende konsistens)

175-200 gr rød og hvit Cheddar, revet

----

en stor avocado i terninger

limejuice og havsalt etter smak

to finhakkede tomater

en finhakket grønn jalapeno

en finhakket hvit salatløk

en håndfull frisk finhakket koriander

lettrømme

Lag refried beans etter oppskriften og tynn den ut med litt ekstra vann. Sett den til side. Gni inn biffen med havsalt, pepper og chipotle og stek den ved medium varme i litt olje. Den skal være medium stekt. Kok ut pannen med vann og hell over biffene. Når du skal skjære opp kjøttet begynner du først og kutte med med fibrene, og deretter på tvers over fibrene. Bland inn kjøttsaften som har samlet seg i bunnen av bollen og la kjøttet trekke til seg mesteparten.

Finn frem et romslig ildfast fat eller en stor paiform og fordel chipsene i den. Tre lag med chips pleier å være helt perfekt. Fordel deretter bønnene over ved hjelp av en spiseskje. Legg det oppskjærte og avkjølte biffkjøttet over og avslutt med den revne osten. Vær litt ekstra nøye her og se til at også chipsene ute i kantene får litt ost på seg. Plasser formen i ovnen og stek ved 230 °C i omlag ti minutter. Følg godt med så chipsene ikke blir brent.

Fordel avocadoterningene over og fortsett med den hvite salatløken etterfulgt av tomatterningene og finhakket grønn jalapeno.

Ha litt rømme over på en spruteflaske og dekorer nachosen med striper av kald rømme. Avslutt med finhakket frisk koriander og server.